Inspirerade på Gerda!

I lördags spenderade jag hela dagen på Gerdahallen i Lund och deras Inspirationsdag. Var tredje året på raken för mig. Brukar bli ungefär 50 - 50 dvs hälften av passen är grymma och hälften inte lika så grymma. Och så blev det faktiskt i år också. Fast det som alltid är grymt är att träffa alla träningskompisar. Vissa ser man bara just på denna dagen en gång om året. Så kul! Denna gången hade jag med mig Rebeca och Anna som stöttepelare. Men även kusinen Sussie och hennes man Tobbe vart med. Likaså fd kollegan Malin och träningskompisarna Anna, Sofia, Eva-Lotta, Britta, Sahra, Nellie mfl.

Och för en gång skulle var jag inte ett dugg nervös inför ett sådant här event utan bara förväntansfull. Full koll på packningen har man numera också efter viss rutin utav deltagande på diverse events. Känns skönt! Anledningen till att jag inte var så nervös var nog också för att jag valt en snällare mix utav pass dvs inte alla de allra tuffaste och utmanade för knoppen. Har lärt mig att det blir lite kuligare och att energin håller bättre om jag mixar passen. Och som varje år går man hem med en känsla av jisses vad bra det passet var men det där vart ingen vidare av någon anledning.

Jag inledde dagen på spinningcykeln (hmm första passet på typ ett halvår och dagen innan Vasaloppsspinningen...) och tänkte jamen jag tar det lite lugnt sådär. Haha ju 5 sekunder sedan så pinnade benen på som tusan :-) Jag har verkligen fastnat för det där med cykling - cykelpendla till jobb, cykelsemester i Frankrike och Vasaloppsspinning - vem kunde tro det för några år sedan? Inte jag! Det var Jim Berg som satt på instruktörssadeln och mottot för passet var "enkelhet, tydlighet och resultat". För mig var detta en sådan där aha-upplevelse och jag tyckte det vart jättekul även om vi körde tuffa intervaller.

Anledningen var nog att det inte var så mycket "1:an, 2:an, 3:an, nu ska vi köra 8:or, sänk motståndet, höj motståndet"* dvs en massa tekniska instruktioner och massa hit och dit som mest bara blir rörigt. I alla fall för mig som inte är jättevan och kickar igång på det. Nej jag kör hellre pass som är mer rättfram, enkla att förstå för alla och att bara köra på som tusan. Och detta passet var perfekt ur den synpunkten. Man fick själv välj om/när man satt ner eller stod upp och motståndet skulle det inte pillas på. Vi skulle hitta ett motstånd som vi kunde köra på hela tiden baserat på intervaller. Och för första gången förstod bloggerskan det där med intervaller på riktigt (ja alltså på cykel).

Jims instruktioner passade mig för han sa ungefär så här: "tänk på när du ska köra 3 set tung styrketräning i gymmet med samma vikt, där första setet är okej, andra setet tungt och tredje setet och sista repsen nästan omöjliga". Tjoho där tändes en Liljeholmens hos Jensen - det där fattar ju jag! Jag fick nästan perfekt motstånd i alla intervallerna så skönt att inte behöva hålla på och pilla på lilla ratten utan bara fokusera på att trampa. Fick skruva av lite på slutet av passet men det visade sig sedan vara rätt dvs var det för lätt/lagom har jag ju kunnat köra hårdare medans just vi som fick pilla lite på slutet verkligen hade maxat. Och så kände jag efter passet dvs att jag hade inte kunnat ge mer och det var en glad och skuttig Tina som gick vidare med dagen.

Trodde därefter att jag skulle gå på ett "mag-pass" med Katarina Woxerud men det visade sig vara mer föreläsning/workshop. Det blev nog rätt bra då jag ju tog ut mig mer på spinningen än planerat. Jag blev väldigt imponerad av kompetenta "krutpaketet" Woxerud och fick mig en verklig påminnelse att jag jag är kanske stark i de yttre magmusklerna men de inre är ett skämt. Vid ett tillfälle skulle vi stå på alla fyra och lyfta upp ena armen samtidigt som vi inte fick släppa kraften/spänningen i bålen. Jo eller hur Jensen jag kunde inte ens släppa handflatan från golvet förrän jag säckade ihop. Note to self: DAGS ATT FAKTISKT GÖRA ÖVNINGARNA I KATARINAS APP - HJÄLPER INTE ATT BARA HA DEN NERLADDAD...

Snabb dusch och sedan blev det en slappetimme med kycklingsallad och mellansnack. Efter det föreläsning med Blossom Tainton Lindqvist med temat "Bli expert på dig själv". Något som jag faktiskt har känt att jag börjar få kläm på. Blossom var väldigt kunnig och rolig men att sitta på en stenhård träbank i en iskall sal efter du ätit var inte riktigt optimalt. Jag frös som tusan och kände mig lite mosig. Dock tog jag med mig följande råd: 1) fokusera på tankar, andning, vätska, näring, motion och dygnsrytm 2) Fråga dig "hur tänker jag tänka?" dvs just det med mental träning/fokus 3) Viktigt att sköta number 2 varje dag och ha koll på status...

Näst sista passet för dagen vart Crossfit med Team Reebok. Två roliga och kunniga killar med värsta kroppskontrollen (jamen det är väl inga problem att hoppa så här...). Ifjol var crossfit-passet för mig en stor fail pga instruktörerna funkade inte för mig, för mycket folk, för avancerade övningar etc. I år vart det så mycket bättre! Okej under uppvärmningen hann jag tänka både en och två gånger att va fasiken gör jag här/detta fixar inte jag. Men sen bet jag ihop och peppade mig själv att jag gör mitt bästa och det räcker!

Efter uppvärmning a la ta dig sist över hela golvet som en halt björn så var det dags för indelning i team plus genomgång av två AMRAPS på 15 minuter. Vi fick ställa oss på ett led och så blev det 1, 2, 3 inräkning där jag fick en 1:a. Sedan skulle vi para ihop oss tre och tre där jag hamnade med två killar som hetter Dan och Henrik. Första rundan var gör följande på 15 minuter (full fart hela tiden om vi satte oss ner under passet skulle det bli straff för hela gruppen) så många varv som möjligt: första personen i teamet gör 20 utfall, 8 sit-ups och 6 burpees med hopp upp på bänken, andra personen i teamet ska sitta på huk i en djup squat och tredje personen vilar. När första är klar så börjar andra personen på övningarna och tredje sätter sig på huk osv.

Pust det blev svettigt men vi jobbade på bra och hejade på varandra i teamet. Andra rundan var gör följande på 15 minuter: första personen ska gå björngång över hela golvet, hoppa jämfota tillbaka och sedan sprinta två rundor, andra personen gör armhävningar under tiden och tredje personen vilar. Flåsiga och svettiga gick vi i mål jättenöjda med oss själva! Blåmärken på knäna och brännsåren i handflatorna efter filtmattan talar sitt tydliga språk men ack så himla kul det var!!! Nedvarvning, gruppbild och rugbyrush med klapp från alla så vart passet slut.

Dagens sista pass var "Ultimate Dance" med Dorotka Baburin. Utanför bekvämlighetszonen men jag tänkte jag gillar ju musik, att dansa även om jag inte kan snurra men det stod i passbeskrivningen: "Musik som anpassas till stegen och pedagogik som är enkel att förstå gör att de flesta hänger med." Då kan vi alla bara nu konstatera att det där de flesta hänger med inte kan tillämpas på denna individ. Holy crap efter 5 minuter var jag så bortkollrad att jag knappt visste vart jag hade rumpan. Jag kan fick in knappa 5% av koregrafin men tänkte äsch jag freestylar lite. Om inte annat så kan jag ju lyssna på musiken, göra lite moves och varva ner. Plus att jag upptäckte att jag är grym på step touch med klapp...

Men på det stora hela är jag väldigt nöjd med dagen och träningsvärken som fortfarande sitter i (kan ju vara en del från i söndags också...). Det som är extra kul är alla glada människor man träffar och tränar tillsammans med. Samt alla duktiga instruktörer och föreläsare! Så kul att ha detta på hemmaplan för det är inte något vi är bortskämda med i Skåne. Mer events här på de sydliga breddgraderna efterlyser jag!!!!

*Tina-förklaringar: 1=sitter ner på sadeln, 2=står rakt upp med händerna på styret , 3= står upp med händerna på styret längst fram så det blir liksom mer hängade fram), 8=typ av intervaller där man typ sitter ner och räknar till 8, reser sig upp och räknar till 8, ner igen..., motståndet=hur trögt pendalerna kan trampas.

Glada tjejer inför en hel dag med träning!

Blossom Tainton-Lindqvist och Gerdahallens vd "invigningstalar" 

Intervaller med Jim Berg

Rebeca valde Obstacle training med Konstantin Avramidis (som vann Gladiatorerna ifjol) 

Sen bidde det föreläsning/workshop med Katarina Woxerud

Nähä Jensen är svagast i världen...

Katarina visar!

Blossom föreläser men jisses vad min rumpa somnade på de där bänkarna...

Världens bästa crossfit-team med Henrik och Dan!

Step touch med klapp i 45 minuter för Jensen...

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass