Nu är det klart!

Har funderat fram och tillbaka samt diskuterat med världens bästa make. Plus kollat upp olika möjligheter men nu är det delvis klart vad jag ska pyssla med i sommar och höst. Jag (vi) har nämligen tagit beslutet att frugans VAM:mande kommer vara året ut. Jag känner i varje fiber i kroppen att jag behöver detta för att få må bra och komma på rätt bana. Jag är en så mycket gladare och lugnare människa nu för tiden (även om solen har sina fläckar...). Jag känner att jag lever upp när jag får grotta ner mig i kost, träning, hälsa, coachning m.m. Jag är liksom i mitt rätta element!

Därför kommer jag ta tillfället i akt att gå fullt ut hela året i att vårda mig själv, bygga en stark och glad kropp, samt plugga det jag älskar (men även behöver för att uppnå mina personliga mål och för min personliga utveckling). I veckan blev det klart att jag ska gå en "Mindful eating" utbildning hos Elin Borg. Jag börjar med en sex veckors kurs som är inriktade på mig som individ från slutet av maj till början på juli. Efter det är det instruktörsutbildningen på cirka 6 månader som jag ska läsa i höst med start i början på augusti.

Vad är då "Mindful eating"? Detta är texten som finns på Elins hemsida:

"Har du problem med småätande?
Tycker du att det är svårt att inte äta för mycket?
Upplever du att du ibland inte har någon kontroll alls över vad du stoppar i dig?
Mindful eating är att lära dig lyssna på din kropp och få kontrollen över ditt ätande!

Är du en av dem som vet precis hur du skulle vilja äta men som ändå ser dig själv äta den där godispåsen som du hade bestämt att du skulle undvika. Sexveckorskursen i Mindful eating riktar sig till dig som vill ändra på ditt förhållande till mat och ta kontrollen över ditt ätande.

Du kanske småäter för ofta eller för mycket, äter en annan sorts mat än vad du skulle önska eller så äter du av fel anledningar. Kanske tycker du att du äter för snabbt och att du har svårt att vara närvarande och njuta av maten du äter. Under sex veckor stöttas du i att hitta ett mer medvetet förhållande till dig själv och ditt förhållande till mat. Kursen hjälper dig att bryta negativa mönster och ger dig en mängd verktyg för att bygga ett nytt och hälsosamt ätande. Du får coachning i att lära dig undersöka och lyssna på dig själv. Du gör övningar och går igenom alla områden som kan inverka på ditt förhållande till mat. Mellan varje träff får du hemläxor med övningar och förväntas avsätta 30 minuter varje dag till övningar under de sex veckor som programmet pågår. Övningarna är baserade på mindfulness och kognitiv beteendeterapi (KBT)."

Tjoho ser verkligen fram emot detta även om det är med mycket pirr i magen. Detta är ju verkligen något jag behöver som individ men tänk om jag liksom inte fixar det :-( Yikes! Men det ska ju vara lite läskigt och utmanade också. Jag vill ju verkligen ta itu med mitt egna ätarbeteende så samtidigt ser jag fram emot det. Lite så där skräckblandad förtjusning om ni förstår vad jag menar. Jag hoppas även min andra utbildning som jag vill gå till hösten går igenom men där går ansökningstiden ut 30 april. Så det lär jag inte får veta förrän i sommar om jag blivit antagen. Håll tummarna för mig för den är också klockren för fru Jensen!

Kommentarer

 1. Spännande år du har framför dig. Lycka till / Kram M

  SvaraRadera
 2. WOW vad spännande! Du, jag behöver den här kursen med!!! Jag kanske kan bli din elev?!?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag ser fram emot det och det är välbehövligt! Ja du får bli min försökskanin :-)

   Radera
 3. Härligt att få möjlighet att få göra en sådan här sak för sig själv och för sitt eget välmående!
  Lät riktigt intressant med mindfull eating. Lycka till även i fortsättningen på ditt VAM-ande!:)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är lyxigt men välbehövligt och nödvändigt. Får leva som fattig student kan vara nyttigt också :-) Tack så mycket! Kram!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass