Fota prinskorv?

Håller ju på för fullt med del två i block ett utav min utbildning till Diplomerad Livsstilsrådgivare. Denna delen handlar mycket om själva kostrådgivningen och olika cases dvs jag ska registrera en klients matdagbok för en vecka i dataprogrammet som används och utvärdera samt ge förslag på förbättring (stackars min mamma - tur hon är tålig :-) ), jag ska lösa ett klientfall med fiktiva studenten Kalle på 20 år som vill bygga muskler och surplar proteindrinkar hela dagarna, jag ska förbättra olika klassiska maträtter såsom köttbullar med makaroner och ketchup, jag ska diskutera måltidsmiljön för förskolebarn och "bjuda" dem på lunch och skapa en trivsam miljö och jag ska utvärdera olika matvaror som vi finner vid våra dagliga shoppingrundor tex grovt bröd, olja/margarin, mjölk, charkprodukter och fruktyoghurt samt ge förslag på bättre alternativ etc.

JÄTTEKUL är det och jag märker att jag liksom triggas igång utav uppgifterna och hittar inspiration hela tiden till bättre svar/förslag/argumentation/ideer. Häromdagen så tog jag tag i uppgiften i mataffären. Tog med mig block och penna och tänkte här får jag väl anteckna som en galning eftersom jag skulle exempelvis jämföra fettsyresammansättningen i oljor, räkna energiprocent på fruktyoghurt, granska och diskutera skillnaderna i D-vitamininnehållet i olika mjölksorter, jämföra sockerarter och kostfibrer i grovt bröd m.m. Men se denna bloggerska kom på den briljanta idéen att nä jag tar foto på produkterna och innehållsförteckningarna så kan jag göra färdigt uppgiften i lugn och ro hemma.

Sagt och gjort upp med mobilen och det stora äventyret kunde börja. Puh vart lite svettigare än vad jag trott för starkt strålkastarljus från lysrör är inte att leka med. Försökte också ignorera alla nyfikna som nog undrade vad tusan jag höll på med där jag stod och fotade prinskorvar, lingongrova, lättmjölk och jag vet inte vad :-) Men vill man bli en Livsstilsrådgivare så är det smällar man får ta... Fast nu ha jag inte tid att blogga med er mer för nu måste jag ju slutföra uppgiften så att fröken blir nöjd.

Studenten som tar skolan på allvar :-)

Lingongrova som numera finns i olika varianter. Smaskig men vi har lärt oss nu va att den innehåller för mycket socker eller?

Där ser ni inte så lätt att få bra bilder i en matbutik...

Smart tycker jag att ta vara på "spillet" också behöver ju inte vara perfekta skivor. Glömde dock kolla hur det skiljde sig i prissättningen.

"Utan tillsatt socker" är ju den nya slogan!

Eller har "rik på protein" tagit första platsen nu? Kom inte ihåg att det stod på mjölkpaketet när en annan var ung...

Nytt varumärke för mig i margarinhyllan...

Kommentarer

  1. Allt detta är ju så intressant!!! Lär mig mer ;)!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. I will :-) Funderar på veckans tips i matbutiken här i bloggen. Tips som kan guida en i affären till olika matval. Kanske det skulle funka?

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass