Ändringar!

Idag är det 12 veckor sedan jag startade mitt sista viktminskningsprojekt och idag går jag in nästa fas. Tänker inte gå igenom varenda detalj för detta är mitt facit och vad som funkar för mig utifrån mina förutsättningar. Plus för att vara ärlig jag vill inte ha för många åsikter som påverkar. Men jag la upp planen för hela året redan innan dvs vid årsskiftet men justerar så klart efter hand jag utvärderar. Jag känner efter hur funkar kroppen och knoppen hela tiden med syftet att ha en stark och glad kropp.

Viktresultatet är 18 kilo (prick :-) ) på dessa veckorna men nu kommer det gå långsammare då jag ökar på kalori-intaget. Plus att jag mäter och fotar en gång i månaden - dags på söndag. Jag har satt ett datum utifrån att ha ett mål att jobba mot men är inte manisk med att har jag inte nått en viss vikt dag X så är livet över. Snarare att jag har delat upp projektet i hanterbara bitar tex 3 veckor på detta sättet eller som kommande del som kommer vara i 30 dagar. Detta för att få en överblick, pepp på vägen så det inte känns överväldigande och för mig funkar det om jag är specifik för att kunna se målet.

Kommande delen i projektet att hitta min balans under detta året består av 30 dagar (27 mars - 25 april). Vi kan ju kallad den "Tinas 30 dagars utmaning" för man ska väl alltid ha ett fancy namn eller en catchig hashtagg :-) Jag kommer öka på kalorierna med 400 kalori per dag för att få mer energi och kraft till träningen. All mat kommer från och med nu bokföras i Lifesum-appen som jag använt tidigare och som funkar för mig. Träningen kommer se likadan ut dvs jaga steg, en del hemmapass, en del gympass och spinning. Fast nu är det dags att ta tag i den där Mammamage-appen för att bygga upp de inre magmusklerna. Har ju inte gått så bra så nu är utmaningen att jag under 30 dagar ska köra 5 minuter/dag. Det ska jag klara!

Hänger du på min resa och kanske du också vill utmana dig själv på något sätt under 30 dagar?

Kommentarer

 1. Då får jag ta och ladda ner mammamage-appen så kör jag också den :)
  Du är så jävla grym Super Tina!!!!
  KRAM
  Aceber ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu har jag kört 2 dagar på raken - heja oss :-) Kramis

   Radera
 2. Snyggt jobbat! Du är målmedveten och kunnig, du tar dig i mål!

  SvaraRadera
 3. Vi är alla olika och olika saker fungerar för oss. Tycker inte ens att du behöver redovisa hur just du gör. Vet att du har kunskaperna och utvärderar under tiden. Fortsätt du med det upplägg som du känner passar bäst för dig!
  Det där med att utmana sig med kortsiktiga mål tycker jag är bra. Startade "godisstopp" 1 februari och håller i än. Känner dock att jag vill äta godis framöver, men frågan är om jag kommer tycka om det nu...
  För mig är det oftast utmaningar som gäller träningen. I år var det Tjejvasan och framöver Göteborgsvarvet. Vet inte än om jag kommer genomföra Göteborgsvarvet p g a mina knän utan har sagt att jag bestämmer mig samma vecka som det är. Skulle vilja ha något att träna inför till hösten...
  Något jag borde sätta mer specifika mål för är min styrketräning...
  Heja på och grattis till -18 kg!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Grodmamman - jag behövde höra dina ord! Tips angående godis - håll ut så länge du kan tex ha en event räknare på din mobil som räknar upp dagarna som du avstått. Lycka till med målsättningen - you can do it!!!! Kram

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass