Fortsätt till huvudinnehåll

Fika på Mors dag!

Idag bjöd vi mödrarna på pizza- och kakbuffé. Ja alltså pizza först och sedan kakor. Pizza enligt önskemål där vi beställde lite olika att välja mellan. Slica upp och voila plocka och välja vad du vill äta. Resterna fick de sedan med sig hem. Bloggerskan åt kyckling med broccoli och sötpotatispasta för att ha råd i matbudgeten med att smaka på kakbuffén. Har nämligen planerat afternoon tea med några tjejkompisar den 13 juni för att fira det kungliga bröllopet. Tänkte varför inte ta tillfället i akt och göra något festligt! Så ni kan tro att jag planerar för fullt...

Tanken är att servera scones och bullar med alla möjliga tillbehör som lemon curd, fikonsmör, chiasylt och clotted cream. Göra små snitsiga smörgåsar med gurka, skinka och ägg. Köpa goda teer till och en kakbuffé av rang. Dock vill jag göra så mycket som möjligt glutenfritt och bakverk i paleo och lågkolydrat style. Detta av rent egoistiska skäl för det är då min mage, min kropp och knopp (dvs mitt sockersug triggas inte igång) mår som bäst. Då åker gästerna med i bara farten men jag tror inte de tar illa upp :-) Hoppas jag...

Fast av erfarenhet så är det inte alla "nyttigare" recept som alltid är så ätbara. Därför testar jag först på släkten - smart va? Idag fick föräldrar och syskon testa 3 tänkbara recept. En chokladtårta a la paleo från Annika Sjöös blogg. Jordgubbcupcakes och citron/kokosrutor från Åses blogg 56kilo.se. Okej min chokladtårta blev inte så fluffig som Annikas men jädrar vad den vad god. Jag strösslade på hackade cashewnötter och serverade vispad grädde till. Nej det sistnämnda är ju inte kosher enligt paleo men här i detta hushållet blandar vi friskt bland matsekterna! Om man älskar choklad så kan denna varmt rekommenderas!

Cupcaksen blev också underbart saftig och maffiga. Överenskommelsen bland domarpanel var med beröm godkänt men gör dem lite mindre om de ska ingå i en kakbuffé. Och det var min plan för att då blir de lite mer söta och gulliga på min exclusiva afternoon bjudning... Citron/kokosrutorna skar jag i mindre smakbitar och de blev väldigt mumsiga. Även de om inte gillar kakor eller kokos röstade på dessa. Vilka kakor som dyker upp den 13 juni förblir en hemlighet för annars så snokar ju gästerna här i bloggen... Nästa helg väntas ytterligare en massa släkt på grillning och nya kakor ska utvärderas :-)

Bakning och matlådsproduktion i full fart!

Har ni sett vilken härlig färg på honungen?

Det kan man kalla närproducerat när det är ens morbror och moster som gjort den bara några kilometer från ens gata... 

Voila chokladtårta a la paleo!

Cupcakes där frosting fick läggas på i omgångar för den blev så lös. Bra då att öva innan finbjudningen... 

Citron/kokosrutor som bara smälte i munnen! 

Min kaktallrik - mums! 

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…