Vinnande chokladbollen!

I måndags på min sockerutställning bjöd jag på nyttigare chokladbollar utan tillsatt socker (vi kommer till det där med sockermärkningar i ett annat inlägg tänkte jag). Det har ju varit en tuff och lång utvärdering utav vilket receptet som skulle presenteras... Men till sist så korades en segrare utifrån kriteriet - vilken är mest lik en vanlig chokladboll a la det receptet som finns på havregrynspaketet eller detta? Och jag fick med beröm godkänt även på min utställning.

Följande receptet vann men med lite egna modifieringar. Jag har lagt till några fler dadlar, lite mer kakao och kaffe. Då blev de perfekta. Och jopp testade att rulla i sesamfrö för det verkar ju modernt. Strunta i det och go for kokosflingor på alla. Godast kanske med pärlsocker men då går ju budskapet lite lost. I alla fall på en sockerutställning :-)

Nyttigare chokladbollar
Ingredienser (ca 15 st)
2 dl                havregryn
10 st              färska dadlar
3 msk            kallpressad, rå kokosolja
0,5 dl             kokosflingor (+kokosflingor att rulla i)
1 krm             vaniljpulver
1 krm             salt
1-2 msk         kakao
starkt kaffe efter smak och önskad konsistens

Mixa alla ingredienserna. Går inte smeten ihop späd med lite kaffe (eller vatten). Börja med 1 msk men smeten får inte bli för lös. Rulla till valnötsstora bollar. Rulla i kokos och ställ kallt. Håller upp till 1 vecka i kylen. (Efter detta receptet: http://mittkok.expressen.se/recept/raw-chokladbollar-utan-notter/)

De andra receptet som deltog i min lilla chokladbollstävling var:

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass