Fika på Mors dag!

Idag bjöd vi mödrarna på pizza- och kakbuffé. Ja alltså pizza först och sedan kakor. Pizza enligt önskemål där vi beställde lite olika att välja mellan. Slica upp och voila plocka och välja vad du vill äta. Resterna fick de sedan med sig hem. Bloggerskan åt kyckling med broccoli och sötpotatispasta för att ha råd i matbudgeten med att smaka på kakbuffén. Har nämligen planerat afternoon tea med några tjejkompisar den 13 juni för att fira det kungliga bröllopet. Tänkte varför inte ta tillfället i akt och göra något festligt! Så ni kan tro att jag planerar för fullt...

Tanken är att servera scones och bullar med alla möjliga tillbehör som lemon curd, fikonsmör, chiasylt och clotted cream. Göra små snitsiga smörgåsar med gurka, skinka och ägg. Köpa goda teer till och en kakbuffé av rang. Dock vill jag göra så mycket som möjligt glutenfritt och bakverk i paleo och lågkolydrat style. Detta av rent egoistiska skäl för det är då min mage, min kropp och knopp (dvs mitt sockersug triggas inte igång) mår som bäst. Då åker gästerna med i bara farten men jag tror inte de tar illa upp :-) Hoppas jag...

Fast av erfarenhet så är det inte alla "nyttigare" recept som alltid är så ätbara. Därför testar jag först på släkten - smart va? Idag fick föräldrar och syskon testa 3 tänkbara recept. En chokladtårta a la paleo från Annika Sjöös blogg. Jordgubbcupcakes och citron/kokosrutor från Åses blogg 56kilo.se. Okej min chokladtårta blev inte så fluffig som Annikas men jädrar vad den vad god. Jag strösslade på hackade cashewnötter och serverade vispad grädde till. Nej det sistnämnda är ju inte kosher enligt paleo men här i detta hushållet blandar vi friskt bland matsekterna! Om man älskar choklad så kan denna varmt rekommenderas!

Cupcaksen blev också underbart saftig och maffiga. Överenskommelsen bland domarpanel var med beröm godkänt men gör dem lite mindre om de ska ingå i en kakbuffé. Och det var min plan för att då blir de lite mer söta och gulliga på min exclusiva afternoon bjudning... Citron/kokosrutorna skar jag i mindre smakbitar och de blev väldigt mumsiga. Även de om inte gillar kakor eller kokos röstade på dessa. Vilka kakor som dyker upp den 13 juni förblir en hemlighet för annars så snokar ju gästerna här i bloggen... Nästa helg väntas ytterligare en massa släkt på grillning och nya kakor ska utvärderas :-)

Bakning och matlådsproduktion i full fart!

Har ni sett vilken härlig färg på honungen?

Det kan man kalla närproducerat när det är ens morbror och moster som gjort den bara några kilometer från ens gata... 

Voila chokladtårta a la paleo!

Cupcakes där frosting fick läggas på i omgångar för den blev så lös. Bra då att öva innan finbjudningen... 

Citron/kokosrutor som bara smälte i munnen! 

Min kaktallrik - mums! 

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass