Riktiga sit-ups!

Har smygit med en godbit ett tag... Jag kan numera göra riktiga sit-ups!!! Detta är JÄTTESTORT i min värld. Dels för jag typ aldrig gjort en tidigare någonsin i världshistorien och dels för att jag fysiskt haft så ont att jag inte kunnat pga min skadade svanskota. Ni som hängt på bloggen länge vet ju hur jag kämpat med den - rehab, röntgen, sjukgymnast, sittringar, ståbord och jag vet inte allt. Numera känner jag bara av den om jag suttit fel för länge tex i soffan. Det är inte längre som att få en machete uppkörd mellan skinkorna när jag ska sätta mig...

Därför har jag ju de senaste åren liksom inte ens försökt utan satsat på att göra crunches eller plankan när sit-ups har dykt upp i träningsmenyn. Men för några veckor sedan så var det en team-övning på Cirkelgymspasset. Där vi två och två skulle skicka en medicinboll emellan oss där man först gör en sit-up, skickar vidare bollen och gör en sit-up coh därefter får tillbaka bollen. Första tanken jaha det kan ju inte jag vad ska jag nu säga till min teamkompis... Så samlade mod till mig och sa till Åsa (som jag hade turen att få som team mate) att jag vet inte om jag fixar den men vi kanske kan testa.

Javisst sa hon vi fixar det och gör vi inte det får vi anpassa. Puh vilken tur jag hade med en så förstående träningskompis. Okej efter ett par stationer så vart det dags. Jag samlade mod och tog sats - och det gick! Ja väldigt ovant och jisses vad mina magmuskler fick jobba men det gick!!!! Tjoho vilken egoboost! Sen fick jag ju testa på själva sit-ups stationen där man typ ligger i en lutande stol och kan göra olika typer av sit-ups med vikt eller utan. Tidigare har jag alltid kört crunches och inte ens reflekterat över alternativ.

Men nu jäklar så går det ju strålande. Okej inte varje dag för jag märker ju att svansen protesterar lite men det är ju för att den är ovan. Och sit-ups på bosuboll som stod på menyn i lördags gillade svansen inte alls. Fast jag är så jäkla glad över det jag kan göra och stolt att jag inte gett upp utan haft tålamodet. Plus modet att faktiskt testa!!! Har blivit modigare med det överhuvudtaget när det gäller träningen och det har nog framför allt att göra med att jag har mindre krämpor. Min vänsterhäl skriker inte nu vid varje steg eftersom jag inte promenerar så mycket. Det gör att jag kan göra mer på träningen utan värsta smärtan. Tom med mina höfter börjar bli med mig och ömmar inte i allt - heja mina höfter! Likaså knäna.

Det enda som jag längtar till nu är när inte fläsket/huden gör ont när jag spinner som fortast. Hmm hur ska jag förklara detta för någon som inte har överflöd av fettdepåer på höfter/lår/rumpa... Vet inte ens om det går men för er som har samma issue tror jag ni förstår direkt vad jag tänker på. När jag ska trampa fort fort fort så sätts ju allt i svajning, det studsar och då ont-ömmar huden. Längtar till de områdena blivit mindre så det är mindre i svallning... Men framför allt jag kan göra riktiga sit-ups och det är stort mina damer och herrar!!!

Kommentarer

 1. Grymt! Härligt när man märker sådana framsteg! Är oerhört dålig på att reflektera över sånt själv. Utfall har alltid varit en svag punkt för mig men nu har jag övat och övat och fixar dem åt alla håll och kanter.
  Och ja, jag vet vad du pratar om gällande spinningen och svängningarna. Har dock hjälpt med kompressionstights eller Röhnisch shape tights, bättre men inte helt bra men kanske ett tips om du inte har det redan.//Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha det har jag inte testat så det får undersökas. Tack för tipset! Och lycka till med dina framgångar!!!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass