Tips i matbutiken - Müsli

Vilken av dessa skulle du anse vara nyttigast utifrån ett sockerperspektiv?

Jag trodde lätt att Start är typ "det värsta du kan äta". Gott som tusan, sött, krispigt osv. Och att de produkter som kommer från Axa i mjuka paket är ju nyttigast. Det ser man ju på utseendet och att det är lite torrt eller hur? Paulúns är liksom mellanmjölken i detta tänkte jag. Nyttigare, inget tillsatt socker (det tänkte jag skriva ett annat inlägg om för det är också förvirrande) och hälsosamt liksom. Det förstår man ju på alla marknadsföring att Axa (i mina ögon förknippat med träning/sportsprofiler) och Paulúns (hälsosammare alternativ, "renare" produkter) eller?

Jisses vad paff jag blev när jag kollar innehållsförteckningen på Axa. 25 gram socker per 100 gram jämfört mot Start med 20 gram. Jo visserligen kommer en del ifrån frukten dvs müslin består i princip utav hälften frukt som är sockrad tex bananchips (fruktos i bananen samt sackaros i sockret), Russin (fruktos), Ananas (fruktos i ananasen samt sackaros i sockret), Papaya (fruktos i payayan och sackaros i sockret). Men även det torra innehåller socker såsom Cornflakes (kornmaltsirap och sackaros i sockret), Havrepuffar (sackaros i sockret och kornmaltsirap),  Kokoschips (sackaros i sockret) och Rismjöl.

Så visserligen får man ju i sig nyttigheter i form av frukt i Axa Gold Müslin och Start är kanske mer socker/havreflingor men det jag försöker säga är att ibland behöver man ruskas om lite i sina tankebanor. Inte bara ta för givet att ett visst varumärke som lyckas med sin marknadsföring är hälsosamt och vice versa. Eller att titta på bilder och tänka det är nyttigt? Eller som jag tenderar det som är torrt = nyttigt. Det gäller att vara en aktiv konsument och göra de val som funkar för en själv som individ. Vilken produkt hade du valt eller det beror på situation?

Kommentarer

 1. Jag hade valt Granola, godast och inte så söt.
  För ca 20 år sedan åt jag och min man alltid Start till frukost men märkte efter ett tag att vi gick upp i vikt så det slutade vi köpa ganska snart och aldrig ätit sedan dess.
  Du har en riktigt bra blogg som är rolig att följa.
  Ha en fin dag!
  Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Eva! Ja granola är riktigt god och när man smakar på den samtidigt som Start så märker man skillnaden. Start är som godis :-)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass