En eftermiddag med Sabina!

Kan inte påstå att jag egentligen var i form för dagens äventyr. Tror att tentan och pressen inför och efteråt har tagit ut sin rätt - batterierna känns slutkörda. Inte så mycket i kroppen som sådan men huvudet är inte med mig. Lägg på spänningar i axlar och nacke efter pluggande och nervositet till det. Men envis som jag är så stack jag iväg efter en morgon som gått i 180 i köket där jag hann baka en chokladtårta a la paleo, citron/kokosrutor samt jordgubbscupcakes a la lchf/lågkolhydrat till morsdag samt göra matlådor på kyckling, broccoli och sötpotatispasta. Kanske inte heller bästa uppladdningen...

Efter medhavd matlåda till lunch i foajen innan föreläsningen så var det dags. I två timmar så pratade Sabina om mindfulness, stress, kost och träning. Väldigt inspirerande och intressant! Jag fick mycket av det jag funderat på sistone bekräftat. Att en av de viktigaste komponenterna för att få resultat i tex en viktminskning är att få ner stressen till ett minimum, jobba med hur jag som individ reagerar i olika situationer, sova ordentligt, och att aktivt jobba på det mentala genom mindfulness. Att ha en medveten närvaro i det man gör t.ex. att inte planera dagens middag medan du sitter på spinningpasset utan att då tränar du. 

Hur du äter är självklart viktigt. Ju mindre processade mat desto bättre. Men en annan faktor är att du måste tro på dina val dvs om du har en viss livsstil och äter på ett visst sätt för att det funkar för dig (du får de resultat du vill ha och du mår bra) då är det din sanning oavsett vad kompisen gör eller löpsedeln säger. Vad det gäller träningen är det bättre med färre pass där du verkligen kör skiten ur dig och är närvarande än att du kör 10 timmar menlös träning utan fokus. Inte mängden som räknas utan kvalitén. Likaså du ska köra utanför komfortzonen och ha en progression i din träning dvs se förbättringar.

Det var väl det som jag tog med mig främst och mina tolkningar på det som Sabina pratade om. För mig personligen känner jag att kosten funkar väldigt bra just nu och jag har landat i vad som fungerar för mig. Stressen jobbar jag på och jag har blivit mycket mer medveten om hur jag fungerar. Plus det här med medveten närvaro där min nuvarande kurs i "Mindful eating" definitivt är en nyckel. Bla har jag just nu en kroppsscanning-övning i läxa precis som Sabina skriver om i sin bok. Känns som jag är något på spåret :-)

Lite justeringar tänker jag göra i min träning bland annat fick jag inspiration från dagens pass med Sabina. Ojojoj ni ska veta att det var väldigt nära att jag faktiskt åkte hem direkt efter föreläsningen. Så mentalt trött och låg energi gjorde att jag under föreläsningen satt och debatterade med mig själv att det var okej att åka hem och lyssna på kroppen eller nej nu var jag ju här och när skulle jag få en chans att träna med Sabina igen... Tror också jag blev nervös för det verkade som inte så många skulle träna. Typ bara jag och några till som lyssnade i träningskläder. Jag såg framför mig jag och 5 andra som skulle bli piskade a la Biggest Loser style - yikes :-)  Men väldigt många bytte om och fler kom till som inte varit på föreläsningen så det blev en full sal. 

Så tur att jag stannade för när det väl satte igång taggade jag ju till. Tufft, svettigt, flåsigt men ack så kul!Vi fick testa ett av Sabinas pass som kommer i hennes nästa bok (kommer till jul och innehåller olika träningspass man kan köra själv). Hon kallade det "15 - 10 - 5" dvs i varje block fick vi göra 3 övningar tex upphopp 15 reps, utfall 15 reps, knäböj 15 reps sedan 10 av varje och sedan 5. Efter det över till nästa block med andra övningar fast enligt samma koncept men med fokus på tex ben eller armar i samma block. Vi körde i cirka 45 minuter och med full fart hela tiden. Jätteskoj men jisses undrar hur kroppen känns imorgon? Och definitivt något jag borde göra mer hemma än att stå och tugga på crosstrainern...

Här kommer lite bilder men jag fotade faktiskt inte så mycket idag. Dåligt ljus och kändes inte riktigt att det var läge för det. Ville inte störa atmosfären med att vara en irriterande bloggare :-) Men hoppas ni håller tillgodo och får ni själv chansen att lyssna och/eller träna med Sabina så ta den! Jag kan varmt rekommendera det för vilken härligt kvinna full med karisma och liv. Kompetent som få och det märks att hon brinner för det hon sysslar med. Otroligt inspirerande med sådana människor tycker jag!

Mumsigt med stekt kyckling, kokt broccoli, pasta gjord på sötpotatis/ingefära och kvarg med kryddor. Perfekt uppladdning inför träningen!

"Om du sätter begränsningar för vad du tror att du kan, 
sätter du även begränsningar för vad du verkligen kan!"
Tänk på det fru Jensen!

Mörk bild men med självlysande dragkedja kan ni identifiera Sabina :-) 

Träna, träna, träna!!! Hmm första gången i min livs historia jag faktiskt vågade be om en bild - tack vare träningskompisen Åsa S som jag lovat :-) Och ni kan tacka maken för att ni får se den överhuvudtaget för denna vart inte så imponerad av sitt utseende med bylsig hoodie som lägger på 10 kilo, inget smink och svettigt rödflammig face efter massa burpees. Bredvid värsta snyggaste donnan :-)

Passade på att köpa Sabinas bok - äntligen bör jag tillägga för jag har kollat in den innan men inte fått tummarna loss. 

Ja det är verkligen min plan - att leva livet fullt ut! 
Stort tack till Sabina för en inspirerande eftermiddag och tack till mig själv för att jag fullföljde!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass