Tips i matbutiken - Olja

En sak jag upptäckte under en av mina praktiska uppgifter till min utbildning som Diplomerad Livsstilsrådgivare var hur innehållsförteckningen redovisas för oljor. Om du har som fokus att ha koll på ditt kalori-intag och ska välja en matolja endast utifrån det perspektivet. Tänk då på i vilken mängd kalorierna redovisas. Jag upptäckte nämligen när jag skulle räkna på det hela att vissa tillverkare redovisar i per 100 ml och vissa i per 100 gr.

Det gör faktiskt skillnad om man tittar på detaljerna dvs i detta fallet mängden för då verkar ju den första produkten vara så mycket bättre än de två andra rent kcal-tänk fast det är större mängd. Detta kan ju även gälla andra livsmedel så vill du ha koll tänk på vilken mängd som innehållsförteckningen hänvisar till så att du jämför korrekt.

Här är ett annat exempel: http://www.sydsvenskan.se/ekonomi/mindre-fil-till-samma-pris/

Zeta Rapsolja 100 ml = 1 dl

Coops raps- & olivolja 100 gram = 1,1 dl 

Coops majsolja 100 gram = 1,1 dl  

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass