Tips i matbutiken - Bröd

Ett tips som jag plockat upp längs min hälosresa gäller valet av bröd i en matbutik. Tyvärr kommer jag inte ihåg exakt vart jag fick nys om det men jag tycker det är en enkel genväg till att göra ett bättre val utav bröd. Vad menar jag i då i detta fallet med bättre? Jo att ha koll på sockerinnehållet och fiberinnehållet i brödet. Du kollar på innehållsförteckningen och näringsvärdet på produkten och siktar på en 5:a dvs under 5 gr socker och runt/över 5 gr fiber. Då har du en riktlinje att detta brödet innehåller inte allt för mycket socker och hyfsat med fiber = good for you. Så om brödet tex har bara 1 gram socker men 0 gram fiber så är det inget vidare val - många vita sockerfria varianter. Eller om det ligger på 6,5 gram fiber men 9 gram socker som tex Lingongrova.

Kom bara ihåg 5:an!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass