Nu har jag bestämt mig!

Har tänkt på det ett tag och surfat runt men nu kör jag. På vad? Jo LCHF och upp med träningen för nu ska jag gå ner. Är okej med denna vikten men känner att jag måste ta mig ner för att må riktigt bra. Framför allt i kroppen dvs det är inte nyttigt att dra runt på en massa extra kilo.

Känner att jag är på rätt spår då jag varit utan socker (förutom i mat) sedan den 28 juni dvs 3½ månad. Vadslagning med maken vad det gäller ostbågar/jordnötsringar dvs tillåten en ggr i månaden funkar. Träningen har funkat hyfsat trots 2 omgångar av öroninflammation och penicillin samt en förkylningsvecka under de senaste tiden.

Börjat på nya jobbet och det känns helt rätt. Jobbar i veckorna men inte helgerna eller hela kvällarna. Stressnivå som är låg om man jämför med tidigare år. Känns att det börjar bli balans i livet helt enkelt. Därför vill jag nu fokusera igen på vikten men att göra det balanserat och i lagom takt. Så här blir det:

Mat - ska testa LCHF då jag vet att det är kolhydrater som ställer till det för mig dvs I LOVE pommes till exempel. Men det kör också igång sötsuget. Har testat den senaste veckan att tex inte käka frukt, bara druckit vatten (dvs ingen juice eller liknande) och minska på kolhydraterna tex ätit ägg och bacon till frukost. Och sötsuget är inte alls lika starkt!

Känner att detta kan vara något för mig. Tror dock att jag måste äta en viss del kolis vid tung träning tex med PT för jisses vad jag mådde illa imorse vid träningen. Men att ändå ha koll på det hela och verkligen ge denna typ av kost en chans. Det är ju gott!

Träningen - vad det gäller träningen är jag otroligt glad att jag ligger på ca 300 minuter per veckan. Dock måste dessa minuterna bli mer effektiva dvs ja visst räknas allt men 30 mins promenad mot 30 min crosstrainer är skillnad. Annars sker ingen viktminskning. Så step it up är det som gäller.

Vikt - vägde mig för en vecka sedan och då visade vågen på 103,8 kg. Lagom kul men sanningen. Har satt som mål att vågen ska visa 95 kilo till jul. Men litar inte enbart på den. När jag var som smalast (slutet på jan detta året) vägde jag 89 kilo. Men har varit nere på ca 84 kilo (för ett år sedan).

Vägde mig också när vi kom hem från semestern i mitten på juli och då visade vågen på 104 kg om jag minns rätt. Då ska jag ha gått ner 2 hekto trots inget socker och träning. Jaha men jag vet att jag minskat avsevärt i cm runt midjan och gumpen, i ansiktet, fötterna etc. Därför ska jag också mäta mig och se vad skillnaden kan bli. Måtten kommer imorgon.

Nu ska vi se om detta funkar för denna bloggaren. Vad funkar för dig?

Kommentarer

 1. hmmm, bacon funkar absolut inte för mig..... Är en trogen viktväktare då jag gick ner 15 kg på 5 månader för 6 årsedan. Håller det hfsat bra +/- 2 kg pendlar jag men är nöjd. Har du testat??
  Sofie

  SvaraRadera
 2. Klart det gör! Hemligheten ligger i som din rubrik säger, att man har bestämt sig (som de säger i en viss smörreklam....) :) Själv undviker jag också kolhydrater när jag skärper mig eftersom jag har en tendens att överäta just det.
  Lycka till!
  Stina som instruerade på Studio S tidigare

  SvaraRadera
 3. Önskar dig lycka till .... kram Cee

  SvaraRadera
 4. Nä vikväkteriet funkar inte för mig. Gäller att hitta en metod som funkar så man verkligen följer den. Tur det finns så många olika så alla kan hitta sin grej :-)

  Tack för era lyckönskningar! Känns tryggt att ha folk i ens hörna.

  Kram Tina

  SvaraRadera
 5. Har oxå kikat en del på lchf,men tycker det verkar krångligt.. Har du nån sidor du hämtar tips från? Brukar kolla på lifezone.se,där finns mkt tips och recept. Men har inte tagit steget ännu.. Lycka till!! Kram Tina

  SvaraRadera
 6. Hejsan, Jag hittade dessa som jag tyckte var enkla:
  http://www.lchfrecept.com/Default.aspx
  http://www.kostdoktorn.se/lagkolhydratkost-lchf#kostråd (pdfen funkar tycker jag)
  http://www.kostvagen.se/bloggen-1172154
  http://www.lchf.se/Startsida.aspx (dock ej medlem)
  Kanske det hjälper. Sen får man ta det steg för steg tex börja med frukosten och mellis för att sedan ta lunchen etc.

  SvaraRadera
 7. Tack för tipsen! Har faktiskt suttit och surfat runt på lchf-sidor och bloggar nu i em för att få tips och kanske begripa det lite bättre.. Är ju slav under socker och kolhydrater så bara tanken på att inte få äta mackor,flingor,poppisar..suck! Som vanligt fokuserar jag på det som kan bli jobbigt och inte på det jag kan vinna på det hela.
  Sant,det blir alltid mkt större och jobbigare om man ska lägga om allt på en gång,ska testa med frukostarna först,kanske lättast.. :-) /Tina

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass