Varför är zumba så populärt?

Nu är ju inte jag den som är mest insatt i alla typer av aerobicspass men är det något annat pass som blivit så poppis som zumba? Alla pratar om det och alla gym tar in det på sina scheman. Och innan det nu kom till Sverige typ efter sommaren (i alla fall så som jag har förstått det) på gymmen alltså, så var det TV-reklam och hemmaträning.

Jag vet i alla fall varför jag tycker det är så kul. Musiken är rolig att röra sig till och man trallar glatt med. Man blir glad av det. Jag har i alla fall ett leende på läpparna hela tiden. Lagom klurigt dvs dansstegen är enkla och ibland lite klurigare vilket keeps you on your toes. Och missar man stegen är det bara att skaka på fläsket i takt till musiken ändå :-)

Varje pass är olika dvs olika låtar och rörelser vilket gör att man inte tröttnar. Dvs det är inte samma vecka efter vecka utan man utmanas vilket också gör att tiden går. Man blir helt slut och svettas som tusan och känner att man jobbar med hjärtat. Man hinner helt enkelt inte att titta på klockan.

Jag går ju på Studio S. Det som också är kul med zumba är att det verkar dra dit folk som i vanlig fall inte går på gymmet. Roligt tycker jag. Gör även att inte jag känner mig som the odd one out dvs alla är inte vältränade, smala töser. Utan åldrarna och storlekarna varierar. Vilket gör att jag slappnar av mer och struntar i hur jag ser ut bara att ha kul!

Dock är det ju inte lätt att komma in på ett pass eftersom det är så poppis. På Studio S går det på måndag och torsdagkväll, torsdagförmiddag och lördageftermiddag. Inte illa men inte ens lönt att tänka på att boka kvällspassen. Är uppbokade direkt. Förmiddag är ju inte så enkelt för man måste ju jobba. Men varje lördag jag kan ska jag vara där och skaka my booty.

Får man ha önskemål hoppas jag på ett zumbapass på söndagsmorgonen kl 10. Det borde helt enkelt vara mer zumba åt folket tycker jag! Har du prövat zumba och vad tyckte du?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass