Dag 104 - Hur vill du se ut?

Läste häromdagen en tänkvärd sak som jag har funderat lite på. Tror det var någon som svarade på hälsofrågor på någon tidning. Kommer inte ihåg frågan men tror det hade att göra med träning och viktminskning. Svaret vart i alla fall något som jag fastnade för.

Det var nämligen: "Vill du hellre väga 70 kilo och se ut som att du väger 100 kilo eller vill du hellre väga 100 kilo och se ut som du väger 70". Dvs med träningen tajtar du upp din kropp samt att du ser smalare ut med muskler än om du inte tränar något. Så mitt val är självklart - jag väger hellre mer men är vältränad. Då är egentligen vågen irrelevant.

Var också på en tänkvärd föreläsning igår på Studio S. Konstigt att gå dit i vanliga kläder och att inte träna :-) Har faktiskt abstinens så i helgen kör jag hårt! Men tillbaka till huvudspåret - föreläsningen. Det var min gymkompis Torkild som talade och delade med sig utav sina erfarenheter. Väldigt intressant och jag fick ännu mer att tänka på.

Men detta är ju också en del utav resan att jobba mentalt. En sak att ta tag i träningen och maten men det är 50%. Den andra halvan är hjärnan och psyket. Tankar, beteende, reaktioner, val m.m. Och som skrivet det är 50% av challengen i sin viktminskning. För ändrar man inte på det så faller man snart tillbaka i gamla beteende och då är all svett och broccoli inget värt. Jobbar du mentalt med dig själv?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass