Fortsätt till huvudinnehåll

Dag 74 - Gym och bakning

Hann liksom inte blogga igår för det var först jobb sedan direkt vidare till Irländsk musikfestival här hemma i lilla Hjärup. Väldigt trevlig och mysig kväll med maken och familjen Treudings! Imorse upp för att ta mig till gymmet innan det blir för mycket folk. Körde fredagspasset och det är lite klurigt att få till. Består av uppvärmning, två gigantset, ett superset och stretch. När man ska köra t.ex. ett gigantset så är det fyra olika övningar i visst antal repetitioner sen vilar man mellan varven.

Om då en övning är leg curl i en maskin, knäböj med rodd i en annan maskin tvärs över gymmet sen ner på golvet och göra bollrullningar för att avsluta med latsdrag på andra sidan gymmet. Svårt då att liksom paxa maskiner/platser överallt :-) Speciellt om man ska köra många reps och 3 varv av det hela med lite vila emellan. Fast det gick bra idag för det var inte så många som "störde mig"... Hem för att duscha och äta.

Sedan var det dags för dagens andra aktivitet nämligen bakning. Gäller ju att ha balans här i livet :-) Nästa fredag är ju min sista dag på Apptus och då vill jag bjuda på en god fika. Dock helst sockerfri så jag själv kan delta. Därför var det testbakning på schemat idag så att jag senare i kväll kan få en utvärdering utav släktens sockerråttor om den håller måttet. Maken är liksom inte tillförlitlig där då han inte är intresserad utav kakor och sånt.

Receptet jag valde var Kladdkaka a la Paleo (dvs förenklat lågkolhydrat kost utan mjölkprodukter). Alltid lite tveksam för ens sockrade smaklökar lurar en och man tror alltid att alternativa bakval ska smaka som det man växte upp med och är van vid. Men ajajaj vad det kan luras. Kan se likadant ut på ytan men smaken - nä inte så mycket. Därav testbakningen för även om jag vill bjuda på sockerfritt så vill jag faktiskt att det ska smaka gott! Nu innan jag har smakat så kan jag säga att smeten och doften på bakverket utlovar stordåd.

Och allt jag bakade med förutom bakpulvret vart ekologisk och redan hemma i skåpen - bästa bakningen ju! Slängde även ihopa lite havrekakor som jag kan ha till mellisen den kommande veckan när jag ändå var igång. Lite soffhäng på det och snart ska vi bege oss till Höör för släktträff. Busy, busy, busy men imorgon blir det sovmorgon och pyssel på hemmafronten i myskläderna. Hur har din lördag varit?

Kost: Idag blir det rött för jag vill smaka min kaka
Träning: Grymt gympass där svetten forsade och musklerna fick jobba
Mentalt: Glad

Dagens gympass som ju gick lysande - svettigt och tungt!

Nu ska här bakas... 

Receptet 

Resultatet! 

Plus 4 portioner havrekakor - vilken hemmafru jag är :-) 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…