Dag 75 - Stark och glad kropp!

Jag tänkte from efter detta inlägget skippa räkningen med dagar i mitt "Olga-projekt". Eftersom jag redan signat upp för ytterligare 6 månader. Jag är också trött på dagarna och "tvånget" att blogga utifrån en mall. Så återgår till business as usual men naturligtvis blir det mycket same same ändå :-) Mycket har hänt den senaste tiden och jag tror jag börjat landa i en massa tankar som varit på gång länge. Det jag hoppas är att jag kan behålla denna tryggheten men ändå fortsätta att driva mig själv framåt för jag vill ju mer.

Mitt huvudmål är numera att bygga en stark och glad kropp - det är mitt lopp. Delmålet är detsamma dvs 70 kilo men det är inte det viktigast. Fast samtidigt vet jag hur skönt det var med en mindre kropp som förra sommaren. Hur stark jag kände mig och fin. Det gör jag fortfarande men nu pratar jag om grädden på moset lite grann om ni förstår vad jag menar. Dock är fokus att behålla lugnet, få ner stressen (som redan ligger på 1000% mindre bara på några veckor), ha koll på kroppens hormoner, fortsätta med Olga träningen och att jobba på kosten.

Detta är ju åter igen för livet och inget projekt där det finns ett definitivt slut mer än det slutet som väntar oss alla... Nu har jag varit sockerfri sedan midsommardag och det planerar jag att fortsätta med. Har ökat matintaget den senast veckan för att vara mätt och inte falla för frestelser. Även har det blivit en del mat utanför "Olga recepten" men med fokus att socker ingår inte i min kost. Planen är nu att jobba mig ner i intag för att hitta balansen för att få till en viktminskning.

Har också börjat att mer och mer verkligen förlika mig med min kroppsbyggnad dvs jag kommer alltid vara mer muskler och kurvor än en smalis. Ska bara shredda lite fett :-)  Jag älskar känslan utav att vara stark, att orka lyfta tungt och nu är musklerna min bästa kompis. Jag känner mig så mycket starkare framför allt i benen och ryggen sedan jag börjat med "Olga träningen" i gymmet. Hållningen är på en helt nivå plus bättre flås. Jag kommer cykla makens arsle off i Frankrike - fniss! Tom min rumpa börjar bli en favorit. Många som kämpar som tusan för att få lite put som jag har liksom gratis :-) Sen hade det varit kul att bli av med lite fluff för att komma i jeansen igen...

Känner även att jag har mer balans i att allt är inte på "liv och död". Är kroppen trött får den vila. Maken och jag har precis deklarerat att söndagar ska vara får slappedagar. Boka gärna en aktivitet på fredagen för att göra helgen längre, fullt ös på lördagen men söndag då gäller tvätta, preppa mat, prata, mysa i soffan framför en film och bara ladda batterierna. Återhämtning is key! Jagar jag steg är det inte för att det tvunget måste va en viss siffra - varje steg räknas. Kan jag pusha mig själv på gymmet litar jag på mig själv att jag gör det likaså att tagga ner om det är det som måste göras. Jag gör mitt yttersta med kosten men tänker inte slå på mig själv om det blev 100 kalorier för mycket en dag eller 1000 för den delen. Varför? För jag bygger en stark och glad kropp!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass