Dag 74 - Gym och bakning

Hann liksom inte blogga igår för det var först jobb sedan direkt vidare till Irländsk musikfestival här hemma i lilla Hjärup. Väldigt trevlig och mysig kväll med maken och familjen Treudings! Imorse upp för att ta mig till gymmet innan det blir för mycket folk. Körde fredagspasset och det är lite klurigt att få till. Består av uppvärmning, två gigantset, ett superset och stretch. När man ska köra t.ex. ett gigantset så är det fyra olika övningar i visst antal repetitioner sen vilar man mellan varven.

Om då en övning är leg curl i en maskin, knäböj med rodd i en annan maskin tvärs över gymmet sen ner på golvet och göra bollrullningar för att avsluta med latsdrag på andra sidan gymmet. Svårt då att liksom paxa maskiner/platser överallt :-) Speciellt om man ska köra många reps och 3 varv av det hela med lite vila emellan. Fast det gick bra idag för det var inte så många som "störde mig"... Hem för att duscha och äta.

Sedan var det dags för dagens andra aktivitet nämligen bakning. Gäller ju att ha balans här i livet :-) Nästa fredag är ju min sista dag på Apptus och då vill jag bjuda på en god fika. Dock helst sockerfri så jag själv kan delta. Därför var det testbakning på schemat idag så att jag senare i kväll kan få en utvärdering utav släktens sockerråttor om den håller måttet. Maken är liksom inte tillförlitlig där då han inte är intresserad utav kakor och sånt.

Receptet jag valde var Kladdkaka a la Paleo (dvs förenklat lågkolhydrat kost utan mjölkprodukter). Alltid lite tveksam för ens sockrade smaklökar lurar en och man tror alltid att alternativa bakval ska smaka som det man växte upp med och är van vid. Men ajajaj vad det kan luras. Kan se likadant ut på ytan men smaken - nä inte så mycket. Därav testbakningen för även om jag vill bjuda på sockerfritt så vill jag faktiskt att det ska smaka gott! Nu innan jag har smakat så kan jag säga att smeten och doften på bakverket utlovar stordåd.

Och allt jag bakade med förutom bakpulvret vart ekologisk och redan hemma i skåpen - bästa bakningen ju! Slängde även ihopa lite havrekakor som jag kan ha till mellisen den kommande veckan när jag ändå var igång. Lite soffhäng på det och snart ska vi bege oss till Höör för släktträff. Busy, busy, busy men imorgon blir det sovmorgon och pyssel på hemmafronten i myskläderna. Hur har din lördag varit?

Kost: Idag blir det rött för jag vill smaka min kaka
Träning: Grymt gympass där svetten forsade och musklerna fick jobba
Mentalt: Glad

Dagens gympass som ju gick lysande - svettigt och tungt!

Nu ska här bakas... 

Receptet 

Resultatet! 

Plus 4 portioner havrekakor - vilken hemmafru jag är :-) 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass