Dag 55 - Vad är "mitt lopp"?

Har funderat lite på målet med min träning på sistone. Inte att jag inte är motiverad men det börjar bli tjatigt att det hela tiden rör sig om vikten. Visserligen har jag ju fokuserat mycket på min teknik, att kunna öka vikter och min rörlighet. Plus att jag mår ju så himla bra utav träningen. Så det är inte så att jag inte ser framsteg tvärtom. Men jag kan bli lite "avundsjuk" på andras mål eller fundersam om brist på detsamma kanske inte ger mig den uphfen som kanske tagit det till nästa nivå.

Till exempel att springa ett specifikt lopp eller sträcka. När människor i min närhet samt olika bloggar jag följer anmäler sig till lopp hit och dit. Tränar specifikt inför det och sedan med ett brett leende avger en racerapport samt ett foto på medaljen. Eller testar något helt nytt tex att springa ultra eller göra en triathlon. Eller som min idol Linda som precis tävlat i tyngdlyftning i Sydafrika. Hur coolt är inte det liksom? Eller lär sig en helt ny sport som cykling och sen cyklar Vättern.

Vad ska bli "mitt lopp" liksom? Är jag sugen på något? Kan jag ta upp löpningen och jag tex tar hjälp av en löpcoach för at skona hälen? Kan det då bli min grej? Eller är det cykel jag ska satsa på? Eller är det att lyfta tungt för det är ju ändå något som jag kickar igång på? Men hur går man tillväga då? Eller ska jag tex anmäla mig och lära mig att spela badminton? Jag vet verkligen inte men jag skulle vilja ha min lilla egna "elitsatsning" :-)

Kost: Grönt trots studentfestens frestelser
Träning: Cykelpendling, promenad på lunchen och måndagspasset på gymmet imorse.
Mentalt: Berg och dalbana men ändå stark :-)

Kommentarer

 1. Godmorgon Tina!
  Jag följer din blogg sedan länge och tycker om att läsa om dina utmaningar. Om man anmäler sig till något lopp eller annat så tycker jag att det ska komma ganska spontant och det ska absolut kännas kul. Ska inte anta en sådan utmaning" bara för att" om du förstår vad jag menar.
  Ha en bra dag, se till att den blir toppen.
  Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä det slutade jag med länge sedan Eva! Ha det gott! /Tina

   Radera
 2. Jag tänker alltid när jag ser såna funderingar "Find your WHY". För mig är det lättare att motivera mig till att träna när jag ser ett tydligt mål. Det innebär också (eftersom jag oftast har flera mål per år) att jag kan periodisera träningen så att den blir varierad. Det ger bättre resultat och det är roligare. Så varje nytt mål blir mitt nya "varför".
  Vissa blir stressade av tydliga mål och andra måste ha små mål med korta intervaller. Jag upptäckte förra året när jag sprang typ 12 olika lopp att det blev för luddigt. Det är enklare för mig att köra satsning och fokus mot nåt större. I år var första målet 100 kg marklyft (check). Sen hade jag en lite luddigare period med fokus "bygga muskler" men med målsättningen att ha mer muskelmassa till Tjejmarathon. Efter det bytte jag fokus till att optimera träningen mot Tjejmarathon, dvs mer löpning och löpinriktad styrketräning för att hålla hela vägen. Nästa fokus är Tough Viking så när jag har vilat upp mig lite kommer det bli WOD's, cirkelfys och hinderbanor plus löpning och NMT. På det viset har jag hela tiden ETT tydligt mål i sikte som jag jobbar mot och det gör träningen rolig för mig.
  Så - what's your WHY?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Ja jag tränar för att jag mår bra men vill ha något annat mål att sikta in mig på. Samtidigt som målet just nu faktiskt är att följa PT Online-programmet. Men... Ja du funderandet fortsätter :-)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass