Dag 59 - Balans

Funderade jag häromdagen över mitt "lopp" och idag ännu mer. Visserligen var jag kökspiga igår på bästa Lottas son studentfest eller som jag sa till Lotta när jag kom - ikväll är jag din bitch :-) Bara glad att jag kunde hjälpa till men lite mör var jag allt när jag kom hem strax innan 23.00. Idag när jag vaknat efter att ha sovit som en sten så är det precis som jag ännu inte har vaknat. Jag är bara så oerhört TRÖTT!!!

Tror allt möjligt börjar komma ikapp mig och energin börjar ta slut. Det egentligen två senaste åren då jag inte trivts på nuvarande jobb som har gjort mig deppig. Visserligen har jag sysselsatt mig med annat men jag är en sådan person som jobbet är viktigt för. Jag behöver utmanas och använda min hjärna. Det senaste halvåret när jag sökt aktivt jobb med allt vad det innebär - ansökningar, intervjuer, berg och dalbana i känslor, vad vill jag, vad ska jag, kommer jag få något nytt, nej tack det var inte vad jag vill, nej tack andra sökande är bättre m.m. Läs = tröstätit

Till att i denna veckan signa upp för drömutmaningen (kommer mer om det snart jag lovar :-) ). Helt plötsligt är det en konstig och overklig känsla som infinner sig. Är det sant? Ska jag lämna? Ska jag börja på ny kula? Hur kommer det att gå? Kommer jag fixa det? Hur ska allt funka? Och jag tror att jag, min hjärna och min kropp har varit oerhört mer stressad över denna situation än jag insett eller velat inse. Men nu börjar jag få upp ögonen med makens hjälp som bollplank.

Ett annat tydligt tecken är min menstruation och nu blir det lite privat... Det första som ballar ur för mig vid stress antingen psyklogisk eller kroppslig är just mensen. När jag var som störst försvann mensen helt för att komma tillbaka oregelbunden. När vikten stabiliserade sig så har den varit som en klocka. För att under denna våren gone complete crazy. Skojar om förklimakteriet men egentligen har jag nog varit mer stressad än jag som ovan skrev insett.

De två senaste månader (sen påsk) har jag haft mens 4 gånger - inne på fjärde rundan nu. Och när det kom igår blev jag bara så trött. Va fasiken liksom? Jag är svullen, magen står rakt ut och är öm, värsta mensvärken och hormoner snurrar runt i kroppen. Det är otroligt tröttsamt och gör mig orolig vilket stressar mig ännu mer. Ond cirkel helt enkelt. Läs = tröstätit. Ska ringa barnmorskan på måndag för att ändå kolla upp det men som sagt tror det är just stressen som snurrar till kroppen.

Är glad att jag kört PT Online de senaste veckorna annars hade jag ballat ur med kosten ännu mer plus glöm att jag släpat mig till gymmet så som jag kände mig i eftermiddags. Vad som är mindre kul är att väga sig eller mäta midjemåttet när det ena veckan visar samma vikt/mått för att i nästa se en ökning med 2 kilo etc. Jag fattar ju att kroppen är paj och stressad för ja även om jag vissa dagar inte skött maten så "förtjänar" jag inte de siffrorna. Ser även att min mage står mycket mer ut än någonsin tidigare. Kortisol som rusar runt pga stress. Medans t.ex. låren kring knäna är mer muskulösa från träning.  Och jodå jag märker ju på träningen att jag kan ta tyngre och gör framsteg så allt går ju inte åt fanders.

Men min kropp är inte i balans helt enkelt och att då jaga viktmål eller sätta på häftiga träningsmål är kanske inte det rätta tänkte jag idag. Det min kropp och knopp behöver är något helt annat. Även om jag stressas utav att vikten ökar så måste jag jobba på att släppa det just nu. Jag vet att jag kan gå ner i vikt samtidigt vill jag inte att det ska skena iväg. Vad göra? Hur ska jag komma i balans? Hur gör jag upp en plan? Vilken "metod" är rätt för mig och när? Allt det har jag inte klart ännu men jag har mina funderingar.

Dock har jag bestämt att fram tills nuvarande jobb är avslutat, semestern med bl.a. cykling i Frankrike är genomförd samt nya jobbet påbörjats i slutet på juli så ska min fokus ligga på: rensa bort allt onödigt som tar energi (tex prenumerationer på lediga jobb :-) ), se till att få min sömn, sköta min träning enligt PT Online, sköta maten så bra jag bara kan för då mår jag ändå bäst, kolla upp mensen, se till att få så mycket frisk luft som möjligt (cykla, ut och gå, sitta ute m.m.), möta världen med ett leende och njuta av livet. Detta är mitt "lopp" för sommaren sen tar jag nya tag mot nya utmaningar!

Kost: Rött
Träning: Ja torsdagspasset är avklarat.
Mentalt: Mensig och tänkande

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass