Fortsätt till huvudinnehåll

Dag 75 - Stark och glad kropp!

Jag tänkte from efter detta inlägget skippa räkningen med dagar i mitt "Olga-projekt". Eftersom jag redan signat upp för ytterligare 6 månader. Jag är också trött på dagarna och "tvånget" att blogga utifrån en mall. Så återgår till business as usual men naturligtvis blir det mycket same same ändå :-) Mycket har hänt den senaste tiden och jag tror jag börjat landa i en massa tankar som varit på gång länge. Det jag hoppas är att jag kan behålla denna tryggheten men ändå fortsätta att driva mig själv framåt för jag vill ju mer.

Mitt huvudmål är numera att bygga en stark och glad kropp - det är mitt lopp. Delmålet är detsamma dvs 70 kilo men det är inte det viktigast. Fast samtidigt vet jag hur skönt det var med en mindre kropp som förra sommaren. Hur stark jag kände mig och fin. Det gör jag fortfarande men nu pratar jag om grädden på moset lite grann om ni förstår vad jag menar. Dock är fokus att behålla lugnet, få ner stressen (som redan ligger på 1000% mindre bara på några veckor), ha koll på kroppens hormoner, fortsätta med Olga träningen och att jobba på kosten.

Detta är ju åter igen för livet och inget projekt där det finns ett definitivt slut mer än det slutet som väntar oss alla... Nu har jag varit sockerfri sedan midsommardag och det planerar jag att fortsätta med. Har ökat matintaget den senast veckan för att vara mätt och inte falla för frestelser. Även har det blivit en del mat utanför "Olga recepten" men med fokus att socker ingår inte i min kost. Planen är nu att jobba mig ner i intag för att hitta balansen för att få till en viktminskning.

Har också börjat att mer och mer verkligen förlika mig med min kroppsbyggnad dvs jag kommer alltid vara mer muskler och kurvor än en smalis. Ska bara shredda lite fett :-)  Jag älskar känslan utav att vara stark, att orka lyfta tungt och nu är musklerna min bästa kompis. Jag känner mig så mycket starkare framför allt i benen och ryggen sedan jag börjat med "Olga träningen" i gymmet. Hållningen är på en helt nivå plus bättre flås. Jag kommer cykla makens arsle off i Frankrike - fniss! Tom min rumpa börjar bli en favorit. Många som kämpar som tusan för att få lite put som jag har liksom gratis :-) Sen hade det varit kul att bli av med lite fluff för att komma i jeansen igen...

Känner även att jag har mer balans i att allt är inte på "liv och död". Är kroppen trött får den vila. Maken och jag har precis deklarerat att söndagar ska vara får slappedagar. Boka gärna en aktivitet på fredagen för att göra helgen längre, fullt ös på lördagen men söndag då gäller tvätta, preppa mat, prata, mysa i soffan framför en film och bara ladda batterierna. Återhämtning is key! Jagar jag steg är det inte för att det tvunget måste va en viss siffra - varje steg räknas. Kan jag pusha mig själv på gymmet litar jag på mig själv att jag gör det likaså att tagga ner om det är det som måste göras. Jag gör mitt yttersta med kosten men tänker inte slå på mig själv om det blev 100 kalorier för mycket en dag eller 1000 för den delen. Varför? För jag bygger en stark och glad kropp!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…