Föräldrarna på middag

Bidde inga kettlebells idag utan istället en timmes löpning imorse. Tänkte jag skulle köra bellsen ikväll men nu är jag lite mör efter att ha lagat en massa mat och varit social med våra föräldrar. Plus att min jäkla vänsterhäl trilskas. Har tydligen gjort något med hälkudde eller vad det kallades utav sjukgymnasten.

Hur då jo genom att stå mer på jobbet för att bespara svansen och då använt mina Birkenstock-sandaler. Big mistake då de är för hårda och har för lite dämpning för mig. Smidigt Jensen... Så nu får jag betala priset. Kroppen är verkligen en helhet och händer något på ett ställe så påverkar det ett annat. Blir lite trött men med nya inneskor och hälinlägg så ska det tydligen hjälpa.

Men nog om krämpor och över till dagens meny då föräldrarna vart på besök. Vi passade på att grilla fläskfile som jag la i hemmalagad marinad (chili, vitlök, olja, soja och balsamvinäger) igår. Till det ugnsrostade rotfruker såsom rödbetor, morötter och potatis samt en mumsig grönsallad och olika såser. Till efterrätt hade jag bakat mandelformar som jag fyllde med limekräm och garnerade med jordgubbar och röda vinbär. Vissa tryckte i sig två stycken och det tar jag som ett gott betyg :-)

Efterrättsreceptet kom från denna boken


Limekrämen som man skulle koka så den blev tjock och sedan låta svalna

Mandelformarna som jag bakade igår
 

Väldigt god med en fräsch limesmak och minimalt med sötning. Jag tycker det är alltid trevligt att servera portionsvis som är på en liten assiett (hur fasiken det nu stavas...) 

Voila några extra för de som önskade mer men skippa limeskalen för det kändes som att tugga på granbarr

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

Två bröllop och en viktminskning