På minuten

Torsdag 05.50 peep - dags att gå upp och köra veckans andra PT-pass med världens bästa PT-Malou! I tisdags körde vi TRX, pilatesboll och medicinboll i en massa olika övningar. Jätteskön genomkörare för hela kroppen bidde det och bla plankan på medicinboll i en ny variant. Det vill säga händerna på bollen, upp i plankposition och håll för livet... Denna gången låg inte bollen inklämd i ett hörn utan bara mot väggen. Det är ett litet framsteg det också och alla sådana ska uppmärksammas :-)

Idag vart det pass 6 dvs sista passet innan vi börjar om på tre nya veckor. Detta passet är typ överaskningarnas pass dvs en salig blandning av olika övningar PT-Malou tycker jag behöver öva på, som vi inte gjort på ett tag, som jag vill kunna eller så bara är kuliga helt enkelt. Efter uppvärmningen blev det bl.a. snatches med hantel, turkish get-up, armhävningar på tå a la sänk sänk sänk som jag gjorde på en videon förra veckan tror jag. Men denna gången började jag på tå och sen halvvägs bytte jag till knä. Nämen mera framsteg ju plus att den där turkish är lite snitsigare nu för tiden...

Dagens överraskning blev en WOD a la On the Minute. Vad betyder det? Jo att varje helminut dvs 00, 01, 02,03 ska man göra en övning i tex en viss sträcka eller antal reptitioner. Resterande tid på klockan ska man köra andra övningar eller en övning beroende på upplägg. Man får inte sluta förrän alla reptitioner utav den andra övningen är avklarade. Idag skulle jag göra 3 stycken burpees och totalt 100 reptitioner utav Sumo squats med dead lift high pull (märkligt namn men klicka på länken - dock vart jag inte så inoljad och så långsam...) med kettlebell.

Jag började med 3 burpees (dvs 00.00 på klockan) och sedan gjorde jag så många Sumo squats med high pull som jag hann innan det var dags för nästa omgång burpees. Och så fortsatte det tills jag gjort 100 squats. De första 32 stycken gjorde jag med 20 kilos kettlebellen och resterande med 16 kilo. Tungt! Min tid hamnade på exakt 7.40. Och sedan jag däckade i en hög på golvet... Efter en liten paus avslutades passet med plankan på tå.

Stående frågan till PT-Malou från denna kunden - är det bra/är jag godkänd? Vad menar jag med det? Jo att jag har ju ingen aning om 7.40 är en bra tid eller gör typ andra detta på 2 minuter. Inte för att det har en egentlig betydelse vad andra gör men jag vill ändå vet hur jag ligger till. Plus att jag vill se mina framgångar och fira dem. Och hur ska jag kunna göra det om jag inte jämför mig med min senaste tid eller vad som är godkänt utav PT-Malou?

Och vad blev svaret på min fråga i ett sms:

  • du gjorde en massa reptitioner med fenomenal teknik med 20 kilo för att sedan gå över till 16 som fortfarande är mycket
  • du gjorde allt i ett sträck utan vila
  • du fortsatte när kroppen egentligen ville sluta (ja det ville den verkligen...)
  • du fullföljde planen
Voila jag fick godkänt och nästa gång handlar det om att jaga tiden men fortfarande behålla tekniken of course! Mycket nöjd med mig själv!!! Jo det finns en video men vet inte riktigt om jag känner mig bekväm med att publicera den. Bjuder på mycket men njae jag vet inte... Över till något annat - är du nöjd med din träningsprestation idag?

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

Två bröllop och en viktminskning