Snatches med stång!

Såg verkligen fram emot dagens PT-pass för visste ju att det vart pass 4 som gällde dvs olympiska lyft och övningar med skivstång. Något som jag tycker är himla kul. Det är svårt rent tekniskt och jag har inte så bra greppstyrka ännu men det känns som jag har talang för det. Det känns helt enkelt bra och skönt i kroppen när jag kör med skivstången. Och jag känner mig stark! Sen skadar det ju inte att man känner sig lite cool i grabbhörnan när man lyfter tungt med stången...

Efter uppvärmning på crossen blev det ytterligare uppvärmning kan man säga med benböj i diverse utförande tex sakta sakta sakta ner och sen explosivt upp. På det lite frivändningsövningar som är min specialitet (men sen brukar jag ju säga det om allt :-) ) och sen fick jag känna på snatches med stång. Först öva med träpinnen. Då känner man sig inte lika cool... Åter igen mycket teknik och att träna huvudet och kroppen att tänka annorlunda eller snarare bli programmerad att inte tänka utan göra rätt.

Riktigt kul och detta känns som en kommande paradgren. Fast det var ju det där med att kanske ha lite mer än 5 kilo på stången också... Men det kommer - bara att öva, öva, öva. Så här ser en snatch ut i fall du undrar: http://www.styrkeprogrammet.se/ovningsarkiv/279 Tränade du något imorse?

By the way har fått mitt kostschema nu... Yikes vad jag ska käka. Känns som jag kommer typ inte göra något annat och lite svårt med den där viktminskarmentalitet. Du vet ät lite och då går du ner i vikt. Inte ät 300 gram kyckling per dag plus ägg plus kesella plus potatis och går ner i vikt. Men ikväll ska jag handla och så börjar jag tänka till och planera. Men inget vänta till måndag att börja utan jag kör igång men har kanske inte riktigt full koll ännu. 12 veckor är det tänkt att jag ska köra på och sen kommer status...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

Två bröllop och en viktminskning