Lite mycket just nu

Hann inte riktigt med bloggen igår och idag och imorgon är också lite tajt. Men ni kan väl roa er med recepten från helgens köksbravader så länge hoppas jag. Lördagskvällens meny bestod utav hemmagjorda hamburgare som maken grillade på grillen, ugnsrostade potatisar plus färdigköpta hamburgarebröd för de som ville ha det. Till det en massa olika grönsaker, ost och såser/röror att välja på dvs bygg din egna hamburgare. Blev mycket uppskattat även om några av barnen undrade vart pommes var med de andra utan protester käkade potatisen.

Efterrätten blev hemmagjord hallonfromage med lite hackad 70% mörk choklad samt färska jordgubbar. Likadant här att 3 utav 5 barn åt så det stå ut genom öronen med 2 ratade och fokuserade på jordgubbarna istället. Alla vuxna tömde sina tallrikar och skålar :-) Receptet på hamburgarna och fromagen är hämtade från http://www.annahallen.se/mina-bocker (hamburgare från familjeboken och efterrätten från husmanskost (dock skippar jag gelatinet och sötningsmedlet och har i mer hallon istället).

Mycket nötfärssmet och många platta hamburgare senare...

Voila!Hallonfromagesmet till ett helt kompani.

Sedan till kvällens snackstest. I fredags testade jag ju lite LCHF-sötsaksrecept för första gången. Och man kan väl säga att det gick både bra och dåligt. Sedan var det så att alla fick sin favorit vilket inte alltid var den samma. Åter igen tycke och smak antar jag. Hade också laddat upp med nötter och popcorn som utfyllnad för säkerhets skull. By the way tog med alla rester till jobb idag och har fått kollegornas utlåtande också. Så hur bidde det?

Mums Mums a la LCHF: Makens favorit men som de flesta tyckte vart lite läskiga dvs konsistens är ju lite dallrande plus att de smakar ju inte sötsliskigt som man tror och då tappar många suget. Jag testade en och nej tack. Kommer inte göra igen.

Snickersbitar a la LCHF: Gjorde i formar istället och det blev lite mycket i varje. Så nästa gång kommer jag nog ha i lite mera jordnötter samt göra "pralinerna" mindre. (Obs inga problem för dem att släppa i pappersformarna.) Gillar du jordnötssmör gillar du denna annars kan det bli lite mycket. Dock tycker jag namnet är missvisande. Hade varit bättre att kalla dem Reese's Peanut Butter cups för det är ju mest likt det.  Kommer definitivt bjuda på dessa igen men i mindre format.

Nötbollar a la LCHF: Gjorde på hasselnötsmjöl för jag hade det hemma men nästa gång blir det mandelmjöl. Många av mina vuxna manliga provsmakare reagerade nämligen mot hasselnöten (stickningar på tungan) - märkligt att det bara är karlar dock :-) Jag tog i lite mera kaffe och vaniljpulver samt smaksatte med kakao. Många gillade dessa och jag kommer göra dem igen men med lite mera kaffe och kakao då smaken försvann lite.

Tinas Cashew-praliner: Ett litet test med rester a la Tina dvs hackade naturella cashewnötter (dvs rostade men inte med olja och salt) och la i botten på formarna, hällde över smält 70% mörk choklad (obs en tsk kokosolja hade jag med i chokladbadet så det blir lättare att jobba med - är ju inte för inte man har jobbat i bageri i ett antal år..) så det täckte nötterna och en liten gnutta vanligt flingsalt ovanpå. Denna var den stora vinnaren alla kategorier!!! Så denna kommer jag göra om!

Överst i bild mums mums och underst Tinas cashew-praliner

Snickers som jag dekorerade med en liten jordnöt och orange form i hyllning till Reese :-)

Nötbollarna (bäst riktigt kalla!) 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass