Säg hej till Jackie!

Imorse var det dags att utmana sig själv på gymmet utan PT-Malou. Det var nämligen dags för mitt första egna crossfit-pass enligt det nya träningsschemat. Ska jag nå mitt mål får jag kämpa så enkelt är det! Lite nervös innan och vi kan väl kalla detta en generalrepetition för det gick sisådär. Är ju mycket enklare att köra ett sådant pass med PT som liksom paxar grejer eller på ett gym som är avsett för mer funktionell träning än att du ska sicksacka mellan maskiner.

Fick anpassa lite här och där tex så är det bara en utav roddmaskinerna på Studio S som har display som fungerar :-( Därför blev de två första varven inte rätt för jag rodde i 2 minuter. Och på sista varvet när den andra fungerande vart ledig tog det mig 5 minuter att ro 1000 m så jag fuskade på de två första då ju... Fast jag genomförde passet efter bästa förmåga. Svetten forsade och pulsen vart hög. Fick tom en kommentar från en okänd tjej som lånade smithen mellan varven att jag tränade tufft. Tank yo, tank yo!

Passet ser ut såhär:

Uppvärmning
500 m rodd (missade att det stod 200...), 10 thrusters (6 med stora stången sen gick det inte) och 5 superman

WOD - Jackie (3 varv på tid)
1000 m roddmaskin
50 thrusters med stång
30 pull-ups (i mitt fall räckhäv i Smith-maskinen)

Tiden blev inte lysande också för att jag fumlade med pulsklockan och råkade stänga av den halvvägs. Plus att jag vart lite trött i kroppen så fick dela upp thrusters och räckhäven och att mina händer hurts... Och varför är vissa så snickesnackiga på gymmet? Hallå ser du inte att jag är fokuserad. Jag känner inte dig och har ingen lust att prata om vädret mitt i en thruster - okay? Ja nu är det slut på ursäkterna och jag får väl publicera resultatet :-(

Statusen blev:
Puls tid1: 27,38 (började WODen på 8 min), 175 kcal, 122 genom, 150 max, 16,59 i zon
Puls tid2: 19,14, 123 kcal, 123 genom, 148 max, 12,50 i zon
Tid för WOD: 38,52 (och då missade jag två varv på rodden...)

Fast läs här också: http://www.butterflytina.com/2012/09/hmm-jag-ar-en-dumbom.html

Jaja men då kan det ju bara bli bättre! Sen avslutade jag med armbågsövningen (för att jag ska bli bättre på olympiska lyft) och stretch. Voila dagens pass! Vill du läsa mer om Crossfit så hittade jag dessa två länkarna (se nedan) som kan vara en början. Annars är det bara att googla för det finns massor. Men åter igen inte coolt att få en snabb tid eller många reps om din teknik är usel...

http://smaljeansen.blogspot.se/2012/09/voffo-gor-di-pa-dette-viset-crossfit.html

http://www.body.se/bloggar/jenny-adolfsson/20120908/inspiration-fran-dagens-crossfit-tavling

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

Två bröllop och en viktminskning