Crossfitdag 2

Igår vart en liten busy söndag. Först ut och jaga lite steg sedan iväg för ett pass i Lomma. Styrka och kondition. Jättekul och svettigt. På schemat efter uppvärmning var 7 olika övningar som vi körde i 45 sek, 10 sek vila och sedan på det igen i 20 sek. Efter detta löpning i intervaller i 2 minuter. Liten drickpaus och nästa varv. Övningarna var bl.a. utfall, sit-ups, rygglyft, triceps, burpees. Puh efter stretchen hem igen. Dusch, på med nästa träningsoutfit och mat i magen. Ut och jaga lite steg.

Sedan körde maken mig till Crossfit Lund för dag 2 i "Nybörjarkursen i crossfit". Inte lika nervigt tills jag såg gymnastik och pull-ups på whiteboarden... Puh som tur var pratades det bara lite kort om gymnastikövningarna men sen var det på pull-upsen. Så jäkla glad att jag kört detta med PT-Malou och PT-Katarina. Malou har visat mig kippingen och Katarina hur jag ska använda gummibanden. Tänk er Jensen i denna videon http://www.youtube.com/watch?v=ifOBltCCRZw... Okej jag är ingen stjärna men jag kan hänga en stund och med hjälp utav gummibanden kommer jag upp :-)

Efter detta var det på kettlebellssvingarna och där kände jag ju mig trygg - fattas annat liksom :-) Sen kom pinnen och skivstängerna fram igen. Vi fick nöta teknik på lyften - clean, jerk och snatch. Svårt men kul! Och till sist dagens WOD. Denna gången var det 15 minuter AMRAP vilket betyder 15 minuter så många varv som du hinner utav övningarna. Vilka var: 6 pull-ups, 12 jumping squats, 18 kettlebellssvingar (killar 16 kg/tjejer 12 kg) och 4 varv löpning.

Först fick vi testa vilka gummiband vi skulle använda eller inte dvs pull-upsen anpassas till vad man kan utföra. Jag fick använda ett grönt och ett lila så funkade det - tungt men det gick. Och kettlebells känner jag mig ju säker på så där körde 12 kilo som jag skulle. Tänkte innan att ja jag kanske hinner 2,5 varv eller nåt. Men vet ni vad jag fick ihop 6 varv och bara 1 kettlebellsving och löpning ifrån 7 hela varv. Så jäkla stolt och helt SLUT :-)

Åter igen in i duschen och på med finstassen. Dock kunde jag glömma att sminka mig för jag bara eftersvettades så inget fastnade... Nåja det fick duga. Maken kom och hämtade sen blev det påfyllning utav mat i form utav en kycklingsallad på Max. Sen iväg till adventsmingel med massa frestelser. Ärligt talat inte jättesvårt att stå emot för just nu är jag motiverad. Fast jag hade ju gärna ätit mer än två clementiner... Dock blev det kvällsmellis när jag kom hem så inte särskilt synd om mig ändå. Puh vilken boot camp dag jag hade men jäkligt nöjd!

Crossfit- hunden gjorde mig sällskap på golvet

Dagens schema - yikes punkt 2...

 Dagens WOD...

Och resultatet som jag är jättenöjd med!

Syns inte jättebra men blåmärkena under knäna och på anklarna börjar sprida sig... Hårt golv i boxen plus upp och ner på en trälåda sätter sina spår på en ömtålig kropp :-) Fast värt det!!!

Och slutligen ett stort tack till Crossfit-Lund och vår instruktör Evy!!!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass