Mitt 2013 - januari till juni

Året börjar ju gå mot sitt slut och då är det väl dags som en sann bloggerska att summera året. Jag tänkte göra det i tre olika inlägg där detta är det första. Alltid kul att kunna gå tillbaka till en viss månad och kolla vad man hittade på då. För tyvärr glömmer man ju så snabbt. Likaså vilka lärdomar och vilken utveckling man har haft under ett år. Perfekt då med en blogg! Så vi börjar att summera 2013 med att titta tillbaka på highlightsen för respektive månad. Håll i hatten för det är a lot of action.

NOTERA: det som är i fetstil i rosa alt grått (om du läst inlägget tidigare) är länkar till respektive inlägg om just den händelsen.

Januari
3 januari klev jag in på Itrim och fortsatte min hälsoresa. Jag sa hejdå till socker men i ärlighetens namn har jag ju ätit lite godis och choklad under detta året men det har inte ens varit vid ett handfull tillfälle så jag är oerhört nöjd med min insats. Jag började jobba som instruktör i kettlebells på Studio S och har kört två pass i princip varenda vecka detta året. Plus jag körde pass på Tetra Pak och för ABC-tjejerna. Dessutom genomförde jag 2 föreläsningar på Time Sport Club. Första och andra föreläsningen. Slutligen var jag var annonsflicka för Studio S när de öppnade i Staffanstorp och började aktivt under detta året att jobba på att inte känsloäta. Och på månadens sista dag höll jag min första styrketräningsintroduktion på tjejkvällen på Burlövs badet.

Februari
Jag tog tag i den mentala träningen på allvar och Anja blev min förebild. Jag körde cirkelpass för bloggläsare Susannes kompisar och jag satte muscle-up i TRX:en (perfekt på båda benen) efter ett års tragglande!!! Kettlebellandet fortsatte och jag deltog i en diskussionskväll om hälsa. Jag tog steg för steg i min hälsoresa och börja odla en ny hobby - matlagning. Jag var ute i alla väder för att få ihop mina steg och jag gick på varenda parkeringsplats och hotellkorridor på semestern. Itrimmandet fortsatte tom med på semestern i Jordanien med reflektion om hur det var förr. Här är lite roliga bilder från makens och min resa. Och tyvärr slutade jag träna med min kära PT-Malou.

Mars
Gerdahallens inspirationsdag besöktes och här kan du se lite bilder. Jag var på LCHF-föreläsning i Malmö med Kostdoktorn. Jag blev lite sur men sen blev jag mer kompis igenTänk jag nådde 7:an och där skvalpar jag fortfarande. Fasiken va fort man glömmer att det kändes som en dröm för ett år sedan... Jag blev coach för Malmölaget i Vår Ruset och i slutet på mars hade vi vår första teamträffSlutförde de 12 första veckorna med Itrim för att sedan fira påsken på Lalandia med makens familj där man också kan jaga steg tydligen. Första påsken utan socker...

April
Jag blev ÖVERVIKTIG och kokade morotsoppa till Bokklubben. Det dansades på Actic och löptränades för jämnan inför Vår Ruset. Här, här, här och tom här. Och i samband med det var jag (!) med i Sportguiden. Jag började instagramma och träna med PT-Katarina.  Mycket fixande och ett hektiskt tempo denna månaden som gjorde att många tankar snurrade och lärdomar drogs.

Maj
Insåg att förändring kan vara bra och gjorde matreflektioner. Grand final i Vår Ruset och jag körde ett kuligt cirkelpass i Staffanstorp. Jag var helnöjd med mig själv och gjorde ytterligare framsteg i gymmet. Dessutom föreläste jag på Studio S och såg ljuset på Itrim. Jag blev hooked på kompisen Lottas fröknäcke och hade Mellofest. Vår Ruset tjejerna träffades en sista gång och lekte movie stars och coachen kunde knäppa löparjackan... Min motivation att fortsätta träna rörlighet ökade. Plus att instruktörskompisen Nellie och jag gjorde fredagsfys i trädgården. Matlagning som hobby fortsatte och jag kan verkligen säga att mina smaklökar har ändrats detta året. På Itrim gick jag in i förbättringsfasen och lärdomar att jag kan äta en hel del om jag bara planerar. Energin tog slut efter en hektisk vår och jag köpte riktiga shorts i vanlig storlek. Slutligen skedde ett mirakel på gymmet samt jag var på föreläsning på Itrim och reflekterande.

Juni
Jag kastade 6 kilo rakt upp och viftade med de älskade snake ropesen. Jag började känna mig bekväm och fin i min kropp. Detta var också månaden när min kontorsstol blev alldeles för stor. Jag firade Sverige med träning men närmade mig insikten att jag inte alltid behöver prestera utan träna för att det är kul... I juni fortsatte reflektionerna så även matlagningshobbyn - vem skulle kunnat tro att jag skulle tycka om tomatpaj. Maken och jag firade både 10 år och våra födelsedagar i ösregn under juni månad. Insåg att jag gått ner 36% av min totala kroppsvikt och vann även Vår Rusets filmtävling med fina priser från Röhnisch. Och insåg efter mycket om och men att det kvittar hur mycket jag tränar om jag inte sköter kosten dvs kosten är viktigaste för vikten. Midsommar firades hos Eva utan överätande och inget socker - min livs första! Ni fick följa med till Itrim och 2013 var ju det året jag blev beroende utav te speciellt ett violte. Samt att jag upptäckte tabata-passen i Lomma.

Puh jag blev helt slut utav att sammanställa och läsa detta. Jisses vad jag har hunnit med och vi är bara halvvägs. Imorgon fortsätter jag med nästa halvår från juli till december för att sedan i sista inlägget gå igenom min egna utveckling och lärdomar för 2013. Hoppas du tycker detta är lika kuligt som jag :-)

Kommentarer

 1. Ett händelsrikt år du har haft ;) kram och Gott Nytt år Tina...

  SvaraRadera
 2. Så kul att läsa. Och tänk att jag fick vara med på ett hörn. Det gjorde mig glad! :) Jag hoppas vi kan göra något mer kul tillsammans under 2014. :) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut du var ju min yoga-start :-) Jag med!!! Kram!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass