Mitt 2013 - juli till december

Då fortsätter i 2013-resan och andra halvan av året. Åter igen om texten är färgad och i fet stil så är det en klickbar länk till ett annat inlägg där du kan läsa mer. Nu kör vi!

Juli
Jag överlevde Manchesters frestelser vilket jag är stolt över. Jag har kommit långt! Jag utvärderade årets första 6 månader med Itrim och rockade my ass. Maken och jag hade vår aktivaste semestern någonsin. Bl.a. klättrade vi i berg, paddlade, vandrade och cyklade. Jag insåg att jag var liten och bestämde mig för att unna mig. Vi åkte till Skottland där vi åt haggis och annan mat. Drack afternoon tea på Tigers hotel,  jagade steg och gosade med valpar. Dock var det skönt att komma hem till rutinerna. Var min livs första semester med samma start vikt som slut. Jag började prenumerar på Natural box och detta är något jag ska fortsätta med. Jag tänkte på hur enkelt det var förr och ärligt talat jag har blivit beroende utav lax detta året  Jag var i två parker där jag såg Robbie och en huggorm. Dagens fråga dök upp dvs vad kan jag göra idag för att nå mitt mål om ett hälsosamt liv och jag insåg att jag var viktig. Dessutom så cyklade jag till LCHF-butiken i Åkarp och började cykelpendla till jobb. Cyklade tom mellan Hjärup-Lomma för att träna Jag tillagade torsk för första gången och mat är fortfarande underbart gott!

Augusti
Köpte min livs första cykelhjälm och hittade hem. Lärde mig att en hälsoresa är som ett företag och jag funderade över människokroppen. Mitt i högsommarvärmen köpte jag en vinterjacka i storlek 40 och åt äpple på bion. Jag slet ut skorna i stegjagandet och köpte nya rosa som nu snart måste ersättas. I augusti blev jag TRX-instruktör och certifierad i Trigger Point Massage. Jag fick på mig Röhnisch-vinsten men fick inte gå ut i andra kläder.Tankarna snurrade och jag misströstade. Är det något jag lärt mig detta året är att min kropp är en suverän överlevare. Fast detta var också månaden jag satte viktrekord. Jag tog tag i min hälsporre med en skräckinledning där jag ömsade huden på typ halva foten. Men nä jag är inte allergisk mot tejp :-) Men jag blev hooked på spinning för första gången. Jag lagade rulader för första gången and it was good plus prövade andra recept. Fortsatte med kettlebellspassen och började med tyngre styrketräning igen. Samt avslutade månaden med bröllop!

September
Måldagen kom, Lomma utmaningen satte igång och jag var tillbaka på Burlövs badet och höll i en styrketräningsintroduktion - kul! Jag började med "Dagens må bra" i bloggen för att lära mig att se det positiva varje dag istället för att fokusera på det som inte gått så bra. Projekt Toppform påbörjades som väl gick sisådär. Fast jag var i bästa shape jag kunde vara när det väl var dags ändå även om inte planen fullföljdes. Jag fick på mig min studentring igen och jag var glad i ItrimCykelpendlandet fortsatte och jag skrev om skattning. Jag var på Öppet Hus på Gerdahallen och körde mitt enda hemmapass med Trigger Point och kettlebells :-) SUGET from hell besökte mig men jag kämpade på. Jag var på 4Good-eventet och lyssnade på inspirerande kvinnor. Lagade något väldigt gott och något mindre gott plus att de där rulader kom tillbaka men nu dröjer det ett tag... Veckans tuffaste pass fortsatte och jag köpte spinningskor som fortfarande är oinvigda. Jag skaffade mig nya frukostvanor som faktiskt håller i sig. Senaste imorse satt jag vid köksbordet med mina tända ljus.

Oktober
Jag inledde månaden med en hinklista9 månader med Itrim utvärderades. Midjemåttet mättes till 80 centimeter. Jag tappade lite motivation, kollade in skillnader samt jämförde förr och nu. Dock började jag säga hejdå men när ska jag lära mig att ta det lugnt? Två oktoberfester avverkades och vi käkade korv så det tröt ur öronen. Jag var endorfinhög på en brottarmatta plus jag testade hot yoga och till min surprise I liked it! Te-missbruket fortsatte, jag tänkte på vad är hälsa för mig och den där TV:n är inte alltid på - jag har upptäckt tystnaden :-) Jag tog tag i det där med maten och hittade tillbaka till det som funkar. Gjorde flera framsteg i rörligheten eller snarare insåg mina framsteg. Utmaningen i Lomma fortsatte och jag fick psykbryt. Jag funderade på det där med ekologiskt och tog småsteg i rätt riktning.

November
Plankframsteg gjordes och hårt arbete gav resultatSlutresultatet i Lomma utmaningen Det var en jobbig höst på jobbet och mycket snurrade i huvudet. Dock lyckades jag att inte äta upp alla mina känslor. Var på ytterligare ett 4Good-event och började redan noja över frestelser i december. Jag var i Motala på steg 2 i kettlebellsutbildningen med blandade känslor. Jag lyckades med 100% närvaro på alla gruppträffarna på Itrim och tog sikte framåt. Fick uppgiften från Spartan men inte har inte fått den personliga utvärdering ännu... Jag var på MammaboostenIntroduktionshelg i crossfit avslutade månaden.

December
månadens första dag fortsatte jag att crossfita och jag gjorde massa pull-ups utan PT-Katarina i närheten. Så här upplevde jag det i maj snacka om framsteg! Blev sur på Shape-up club som har svarat på mina frågor men inget är löst :-( Vi hade glöggmingel för grannarna och jag propagerade för en PT till alla. Jag saknade min pappa! Maken och jag funderade på Pizza Hut. Det firades jul med smörgåstårta till ett helt kompani. Hade mitt längsta träningsuppehåll pga värstingförkylningen men var snart tillbaka. Jag var och hejda på Elise på min första crossfit-tävling men tränade även själv som gäst på Actic. Första december som denna bloggerskan inte frossat i socker och hade en LAGOM julafton. Jag vann en plankutmaning och mötte några hjärnspöken.

Puh det var 2013 det :-) Om någon dag eller två kommer ett inlägg där jag summerar mina lärdomar för att sedan ta nya tag 2014!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass