Fortsätt till huvudinnehåll

Vad jag tänker när jag går på löpbandet...

Imorse vart det dags. Jag hade bestämt mig att jag skulle upp på det förbaskade löpbandet igen. Sist vart ju denna bloggerskan inte så lycklig om vi säger så. Men nu hade jag ju ingen tid att stressa efter utan jag tänkte bara att nu kör jag. Efter en svettig timme vart jag väldigt glad.

Har därmed också tagit ett beslut. Jag gillar verkligen inte att delta i lopp. Okej har inte många under bältet (3 st) men varje gång har det varit likadant. Jag luras med för att det behövs typ en till i laget eller att någon tycker "amen självklart ska du vara med" och "det fixar du". Och rätt vad det är hör jag munnen säga "javisst va kul" medans hela kroppen bara skriker "amen för böveln hur stupid e du på en skala".

Sen förnekar jag det för mig själv så länge det går att jag ska vara med tills det är typ några veckor kvar och då ska jag helt plötsligt sätta rekord. Pressar mig själv till smärta, skoskav, negativa tankar allt för en jäkla gångstig där jag ska trängas med stirriga deltagare som springer över en inte vid sidan om en. Patetiskt ju för det blir ju ingen träningsglädje och självförtroendet åker i botten.

Så härmed avsäger jag mig allt framtida deltagande i några löplopp. Uppskattar också om människor i min närheten framöver respekterar detta beslut och inte försöker övertala mig. Fast egentligen handlar det om mig och att jag ska lära mig orden "tack för att du frågade men nej tack löplopp är inte my cup of tea".

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…