Vilken magisk resa!

Trots att detta skrivs från sjuksängen med en förkylning from hell så är det med ett brett leende och pirrig förväntan inför kommande äventyr. Helgen tillbringades ju i Stockholm och på Les Mills Super Saturday tillsammans med min fina träningskompis Malin. Och vilken magisk resa på många olika sätt.

Vi åkte upp i fredags och tillbringade lite tid inne i storstan. Bl.a. shoppade jag min fina kudde till min walk-in-closet på Svenskt Tenn (mer om det en annan dag). Tillbaka till hotellet och Globenområdet som kryllade av vältränade tjejer och jag blev lite intimiated.

Men vi åt en tidig middag och laddade inför lördagen. Upp i ottan och på med träningskläderna. God frukost i magen och sedan i väg till Globen med spänd förväntan. Väl där gällde det att kolla in alla olika "salar" dvs vilka pass skulle ske var, checka in grejer i garderoben, bara gå runt med öppen mun och förundras...

Kl. 9 började det första passet som var Les Mills nya danspass kallat Sh'bam. På scenen bl.a. Annika Sjöö från Let's Dance. Vilket party! Kan varmt rekommendera detta passet. Enkla danser som man faktiskt kan följa med i till jättebra musik. Blev helt hög av glädje och man har ju börjat tröttna på zumban - detta är ett jättebra kompliment!

Sen fortsatte det med min favvo BodyCombat. Tänk er att stå på Globen golvet med 1000 pers och göra back kicks, side kicks, hooks etc med Rachel Cohen på scenen som faktiskt gör koregrafin. Coolt och inte ett öga vart torrt. Helt otroligt egentligen och man förstår inte riktigt att det är verkligt :-) I love BodyCombat och min axel höllt utan problem!

Efter det kom CX30 (nya corepasset) men då var jag rätt slut efter Combaten. Plus att jag kände mig lite småkrasslig men det försöker man ignorera en dag som denna... På detta lunch, lite shopping och helt full av gåshud bara av att titta på Body Attacken. Plus ytterligare en ny idol i Lisa Osborne ansvarig för BA. Jisses vilken energi! Efter det dags för BodyJam som var kul men lite för svåra stegkombos för mig. Så körde halva passet sen tog vi en liten paus.

Sedan bidde det BodyVive som blev min nya kärlek. Orkade inte vara med hela passet för då började förkylningen i kroppen säga stopp. Men detta is my thing. Low impact men ändå ett svettigt pass. Enkla men utmanade övningar som alla kan hänga med på och få effekt utav. Halva passet är också funktionell träning med olika styrkeövningar med gummiband och boll.

Problemet är att mitt gym inte har detta på schemat och knappt inget annat gym heller. Varför? Det vore ju perfekt för alla åldrar, rehabträning, de som är lite runda, killar som vill ha enklare koregrafi, om man vill komma igång, om man vill ha variation etc. Eller ska det alltid vara Attack och Step som gäller på gym? Får undersöka om jag hittar det på ett gym i närheten. Annars utbildar jag mig själv till intruktör för detta vart ju bra träning för alla! Min nya grej liksom - kom ihåg var ni läste det först :-)

Dagen avslutades med BodyBalance men jag var bara med på slutet. Hade viktigare saker för mig såsom träffa min underbara Jennie som var min PT på första hälften av min hälsoresa. Hon bor ju numera i Stockholm och har precis blivit mamma till söta Wilma. Så kul att träffas igen och bara vara. Vi körde den sista delen av BodyBalancen tillsammans.

Tänkte då på vilken resa jag har gjort sedan januari 2008 när jag började träna med Jennie. Vi övade och övade på BodyCombat, BodyAttack och BodyBalance innan jag ens tog ett steg in på ett första grupppass. Hör fortfarande Jennie i huvudet att garden ska upp och håll balansen vid kicken, eller low impact alternativen till BodyAttacken eller den förbenade solhälsningen på Balancen som nöttes och nöttes.

I början gick jag bara på Jennies pass för hon visste ju och kände mig så hon stöttade mig något enormt. Tack från djupet av mitt hjärta Jennie! Tänk då att gå från att knappt resa sig upp från golvet till att stå bland 2000 personer i Globen och köra järnet. Eller köra BodyBalance i Annexet med Jennie. Det är magi och jag är så jäkla stolt!!! Och tacksam till mig själv vad jag har åstadkommit och till alla som hjälpt mig på vägen.

Nu ska jag ta mig till nästa nivå i detta äventyr och nästa år är det Super Saturday som gäller igen. Vem följer med?

Kommentarer

 1. Underbart att se dig igen Tina, och ännu underbarare att se dig på Super Saturday som deltagare! Du bevisar verkligen att allt är möjligt! En sann inspirationskälla är du minsann!
  Wilma tackar så himla mycket för den fina gåvan, du är så snäll. Tänker på alla du!
  Stor kram och pepp till fortsatt fint arbete!

  SvaraRadera
 2. Jag kan inte göra annat än ställa mig upp och applådera så det rungar i handflatorna! Du är en fantastisk förebild, Tina. Jag ska inte glömma var jag hörde det först ;)

  Kramar,
  S

  SvaraRadera
 3. Det låter som du har haft en underbar helg, så kul att prova alla dessa pass! Tack för hälsningen från Stockholm! Krya nu på dig så du kan komma tillbaka till gymmet!

  SvaraRadera
 4. Här sitter jag med tårar i ögonen ( som alltid ) och blir likspm rörd att det finns sådana som du!! Så gott att höra att du är så nöjd med dig själv, är ju inte alltför ofta man hör det från någon ny för tiden! En verklig förebild för oss.
  Kramar Från din träningskompis Malin

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass