Veckans recept - Asiatisk kycklingsoppa
Veckans recept har jag hittat i receptbanken på www.ica.se. Åter igen väldigt enkelt (that's me...) men smakar bra. Dock ett tips servera direkt. Ska du ha gäster så förbered allt men börja inte laga förrän alla gäster har kommit. Första gången jag gjorde denna soppa så fick den stå länge på spisen och det blev mer som gröt. Denna soppa är inte heller lämpad för infryssning.
Ingredienser (4 port):
300 gr kycklingfile
1 msk olivolja
2 msk riven ingefära
1 hönsbuljongtärning el. 2 msk kycklingfond
3/4 dl basmatris
1 L vatten
500 gr wokgrönsaker (djupfrysta)
2,5 dl matlagningsfraiche Thai Green Curry
salt och peppar
färsk koriander
Skär kycklingen i strimlor. Fräs ingefäran i olivoljan i en kastrull. Lägg i kycklingen och buljong/fonden. Låta fräsa i några minuter. Tillsätt ris och vatten och koka i 5 min. Blanda i grönsakerna och koka ytterliagre 5 min. Rör ner fraichen och smaka av med salt och peppar. Blanda ner koriander och servera. Servera med en bit bröd eller skippa brödet om du undviker kolhydrater.
Ingredienser (4 port):
300 gr kycklingfile
1 msk olivolja
2 msk riven ingefära
1 hönsbuljongtärning el. 2 msk kycklingfond
3/4 dl basmatris
1 L vatten
500 gr wokgrönsaker (djupfrysta)
2,5 dl matlagningsfraiche Thai Green Curry
salt och peppar
färsk koriander
Skär kycklingen i strimlor. Fräs ingefäran i olivoljan i en kastrull. Lägg i kycklingen och buljong/fonden. Låta fräsa i några minuter. Tillsätt ris och vatten och koka i 5 min. Blanda i grönsakerna och koka ytterliagre 5 min. Rör ner fraichen och smaka av med salt och peppar. Blanda ner koriander och servera. Servera med en bit bröd eller skippa brödet om du undviker kolhydrater.
Kommentarer
Skicka en kommentar