Veckans recept - Grönsakssoppa

Hmm receptet är från Amelia och där kallas det Sjukhussoppan men vilket namn??? Jag testade denna soppa i början på januari. Inte för att i tidningen äta den i veckovis och inget annat. Utan mer för att jag tyckte soppa såg god ut och jag hade letat efter ett grönsakssoppe-recept.

Så jag testade och den blev mycket god. Jag kryddade med lite färska örter, vitpeppar och chiliflakes. En omgång blir många portioner så det räcker med en sats. Jag har nu frysen full med soppa som jag tar med till jobbet. Två knäckisar till med lite smör och ost och lunchen är klar!

Recept från Amelia nr 1 2010. Mycket hackande men sen är det klart. Ingredienserna är:

6 stora gula lökar
1 halvt vitkålshuvud
4 morötter
1 bit rotselleri
2 burkar krossade tomater
2 gröna paprikor
2 påsar pulverlöksoppa
3 buljongtärningar
3-4 vitlöksklyftor
valfria kryddor

Gör så här:
Skär allt i bitar och lägg i en kastrull (ca 10 liter). Täck med vatten och koka till grönsakerna har mjuknat. Krydda och ät!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass