Personligt brev till Spartangänget!

Kära Olof, Jenny, Chris och Magdalena!

Tina här (dvs ButterflyTina), vi träffades för första gången i helgen på Spartan Blogger Camp och jag blev förälskad. I er hälsoverkstad, i era roliga och användbara redskap, i er öppenhet, i er coolhet, i ert kunnande och i er glädje och naturligtvis i er som individuella coacher. Förutom att helgen på Spartan Blogger Camp gav mig träningsglädje, nya vänner, inspiration och träningsvärk så gav mig helgen hos er ett livsmål.

Träning har aldrig varit en naturlig del i mitt liv snarare tvärtom. Jag var en av de som så ofta jag kunde skolkade från skolgympan. När jag slutade spela fotboll innan tonåren så har all typ utav träning varit obefintlig fram till 2008. Då bestämde jag mig för att ta tag i min hälsa för att annars hade jag inte helt krasst suttit här idag och skrivit detta till er.

2008 vägde jag 117 kilo och som jag skrivit om tidigare i bloggen min första träningsövning med min dåvarande PT Jennie var att ta mig ner på golvet och sedan upp igen. Idag älskar jag att röra på mig och bara under detta året har jag gjort otroliga framsteg om jag får säga det själv. Jag har tex detta året börjat springa, svingar kettlebells, kör olympiska lyft, gjort NMT i -16 grader, TRX-övningar, varit med på Spartan-passet på BBC, plankan på tå och allt möjligt som jag trodde var en omöjlighet.

Jag vet att jag har en bra bit kvar på min hälsoresa men jag tänker aldrig ge upp. För gör jag det ger jag upp om livet as simple as that! Vid varje träningspass ger jag allt och pushar mig utanför bekvämlighetszonen. Ibland är hela kroppens muskler i uppror men lite smärta har inget dött av och om jag inte pushar mig så kommer jag inte vinna. Och vet ni vad? I love it vilket jag aldrig tidigare kunnat tro :-) 

Under min hälsoresa har jag lärt mig att inget är omöjligt och det är bara jag själv som sätter upp begränsningarna. Jag vill genom min egna resa och genom bloggen visa och inspirerar andra överviktiga samt människor som inte har träning som en naturlig del i sitt liv att det går att ändra på sin livssituation. Inte genom operation eller konstiga dieter och genvägar utan genom förändrade vanor och rutiner.

Hittills så har jag dock tränat utan ett riktigt tydligt mål. Tidigare var det för viktminskning men det är inte det som triggar igång mig längre. Ja jag har Tjejmilen och Träningsinstruktörsutbildningen på The Academy bokad i höst men jag gör det mest för att testa mina gränser inte för att det är min passion. I helgen klickade allt under Jennys fantastiska Spartanpass. Det är det här som är min grej, min passion, my cup of tea, min adrenalinkick - det är ju det här jag vill göra!!!

Till min förvåning har jag upptäckt att det som kickar igång min passion och glädje är att få pressa mig och andra till max vid träning. Jag älskar att träna i intervaller och i cirkelstationer och i bootcamp-format. Jag älskar att använda alla möjliga roliga redskap såsom snake ropes, traktordäck, equalizers, bulgarian bags, kettlebells, TRX och min egen kroppsvikt i funktionella övningar. Jag älskar att svettas och känna endorfinerna rusa runt i kroppen. Det är då jag är som lyckligast och det är då livet leker!

Därför har jag bestämt mig! Mitt nyfunna mål är att inom ett år ska jag leda Spartanpass här nere i Skåne because I am spartan! Och en sak är säker jag är målmedveten som få och att ge upp finns inte - this is my thing. Som skrivet har jag en bit på vägen innan jag är redo men planen har påbörjats. Har ju min fantastiska PT-Malou i min ringhörna och under min pågående semester kommer jag nu ta mig en funderare hur jag ska genomföra detta rent praktiskt. Typ skapa min checklista för att uppnå mitt mål.

I sann entreprenörsanda ställer jag frågan och hey om man inte vågar ställa frågan så kan man ju inte heller få ett ja :-) Därför ber jag nu er om hjälp och support att förverkliga detta mål. Till exempel drömmer jag om att få tillgång till alla era fantastiska redskap men vet inte var jag ska hitta dem i min närhet. Vet ni något gym i närheten utav Malmö/Lund där jag kan öva upp mina färdigheter?

Eller i drömmarnas dröm har ni redskap som ändå skulle bytas ut som kanske kan hitta hem till mig? Tyvärr kan jag inte stoltsera med 1000 läsare per dag utan snarare hälften men det kanske går att lösa ändå :-) Men en sak är säker hela min resa mot mitt mål kommer dokumenteras här i bloggen och kanske era hemsidebesökare/facebookvänner/gillare/twitterföljare skulle tycka det var inspirerande att följa mig under min resa mot att bli en Spartan coach?

Och skulle ni har tid och lust att ge mig lite tips och råd på distans på vägen för hur jag ska uppnå mitt mål så skulle jag bli överlycklig. Och det gäller förresten alla som läser detta inlägget dvs har du något tips eller kan på något sätt hjälpa mig att förverkliga mitt mål så skulle jag bli så glad. Tack säger jag redan nu. Plus vilken utav era Spartanutbildningar rekommenderar ni mig? Antar mixed - kommer den gå till våren då jag ej kan i oktober?

Det var nog allt jag kom på för nu men jag får kanske återkomma när jag har en faktisk plan i slutet på augusti? Stort tack på förhand och hoppas ni vill stötta mig att uppnå mitt mål. Och skulle det inte vara möjligt att supportera mig så har jag full förståelse för det för ni får säkert många sådana här förfrågningar. Men som skrivet frågan är fri och man ska drömma stort!!!

Mvh Tina Butterfly Jensen (en framtida Spartan coach)

PS! Ni kan nå mig via bloggen, facebook, twitter, butterflymailen och min mobil. Dock kommer jag tillbringa de kommande 2 veckorna i Grekland på mitt personliga träningsläger där schemat består utav löpning, simning, svanskoterehab, solstol, bokläsande, spånande på min målsättning samt vitlöksbröd-och tsatsikiätande. Dvs den ultimata uppladdningen för höstens utmaningar att uppnå mitt Spartanmål!

Aldrig mera!

För alltid!

Kommentarer

 1. Du är bara bäst!!! Kram Susanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack så mycket Susanne! Kram på dig! Snart får vi väl träffas i verkliga livet :-)

   Radera
 2. fantastiskt roligt att läsa ditt brev.. ser det som en komplimang till oss utan motstycke.. även om vi lever vår filosofi i mycket så handlar det just om att få vara en del av förändringar.

  Kävlinge.. Time sport.. Anna Nystedt
  Åhus Åhus retrogym Markus
  Kristianstad Basic Gym Jonas

  Tre bra ställen..

  Självklart är vi med dig.. det var ju det vi berättade på träffen.. vi släpper er aldrig!

  Mixen är bra.. men här handlar det om programmering

  Du behöver KB utbildningen i grunden.. sedan Bulgarian och avslutningsvis Mixen.. det går att lägga upp en deal på allt ihopa

  så snart du är hemma från semester ringer du mig! 0141 478833

  Kram på dig

  Olof

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan Olof!

   Vilket snabbt svar :-) Tack så jättemycket för ditt svar och din stöttning. Jag uppskattar det verkligen och det känns så himla kul att ha hitta hem! För så känns det!

   Åh Kävlinge är ju himla bra för det är ju typ bara 15-20 min med bil. Det får jag kolla upp.

   Aha det är hela baletten som gäller :-) Kanon jag ringer dig i slutet på augusti!

   Ett stort tack för ditt svar och din support! Jag är så glad och taggad till tusen att uppnå mitt mål!

   Kram Tina!

   Radera
 3. Tina, kanske vi kan ta kb utb tillsammans i okt??
  Du är grym, glöm ALDRIG det!!!
  Kram Helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh det hade varit så kul att göra det ihop. Jag har ju bokat utbildning på the Academy i oktober men nu kanske det blir ändrade planer. Jag får återkomma efter semestern.

   Tack så jättemycket - det betyder så mycket för mig med allt pepp!!! Tack Helena!

   Kram Tina

   Radera
 4. Häftig läsning! Grymt inspirerande! Stort lycka till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar så mycket! Tack det kan behövas :-)

   Radera
 5. wow du är häftig. vilket brev. vilken inställning! vilken glöd och vilken vilja. åh vad jag älskar sådant här!!! många, många lycka till - hoppas spartangänget tar hand om dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack så mycket Sara! Ja lite nervöst men jag vill ju det så gärna! Tack jag kan behöva de många lycka till!!!! Kram

   Radera
 6. Du är en vinnare, och du är verkligen GRYM. Tror inte där finns någon som betvivlar att du inte går i mål med allt du förutsätter dig. Jag väntar på dina föreläsningar/Kram M.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh finaste Margaretha! Är så glad att vi har träffats för jag får så himla mycket pepp utav dig!!! Ja jag vill detta så gärna och ska göra mitt yttersta för att lyckas! Haha de där föreläsningarna :-) Kram

   Radera
 7. Inspirerande! Så kul att träffas i helgen :)
  Kram & njut nu av semestern!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi vart ett bra team :-) Det ska jag och hoppas du också har det bra - heja dig!!! Kram

   Radera
 8. Du är grym och det är bara att köra på!
  Jag hittade också hem när jag hittade TOKA, som än bara finns i Dalarna. Men där är jag träningsinstruktör numera, för att de trodde på mig "trots" att jag fortfarande jobbar på vikten.
  Vi är många som tror på dig och som finns här och peppar!
  Ha det underbart i solen!

  Kram, C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack Camilla - blev så glad för din kommentar och pepp!!! I will! Kram

   Radera
 9. Åhhh... vad underbart och inspirerande!
  Stort grattis till dig! Och stort lycka till.
  Jag kommer att följa dig. Ha en bra semester

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar så mycket Thea!!! Jag kan behöva all lycka till :-) Va kul att du vill följa mig! Ha det gott!

   Radera
 10. Har läst både inlägget och kommentarerna - vad spännande! En win win - alltså både för Spartan och dig!

  Allt gott och lycka till!

  Emilia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack finaste Emilia!!!! Tack jag kan behöva all lycka till i världen :-) Ha det så bra! Kram

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass