Varför så laddat?

Ingen överraskning för de som följer bloggen att ja jag har valt LCHF-kost (dvs så ren och naturlig mat som möjligt med bra fetter såsom tex kokosfett) anpassat till mig som individ för att det är det jag mår bra utav. Och ja jag kan tycka att det blir en form utav bekräftelse (speciellt i träningsvärlden) när individer såsom Tim Noakes som varit en av förespråkarna till kolhydratsladdning a la berg utav pasta numera väljer att äta mer så som jag väljer att äta pga att han mår bättre.

Men jag blir så trött och ledsen på allas kommentarer och åsikter om kost som följer sådana uttalande. Eller uttalande överhuvudtaget tex på bloggar, fb eller twitter och där snusförnuftiga kommentarer sedan flödar i alla riktningar. Är det inte LCHF-anhängare som klankar ner på att Paulo Roberto tycker LCHF är för latmaskar som inte vill träna och att man inte kan leva utan pasta. Så är det Colting eller Katrin Zytomierska som klagar åt andra hållet och hånar samt uttrycker sig klumpigt. Eller så är det bodybuildare så uttalar sig att alla de som äter en massa fett och inga kolhydrater är dumma i huvudet och i nästa andetag så är det en fettförespråkare som går i taket för något annat.

Sen att Paulo har italienskt påbrå och en massa pastaböcker ute till försäljning är väl ingen skillnad på att Katrin har LCHF-klubben med massa konstiga produkter att sälja (som i mina ögon inte är LCHF), LCHF-bok (samt kommande bakbok) samt LCHF-lopp där hon ska tjäna stålar på (notera att allt ska heta LCHF-något...). Vi är alla lika goda kålsupare och ingen har mer rätt än någon annan. Plus att jag hatar när man ska pådyvla någon annan sin åsikt oavsett vad det gäller. Kost och hälsa är verkligen den nya religionen och gud nåde den som inte sitter i rätt skuta...

Vi är alla individer och vet vad som är bäst för oss själva. Det jag mår bra utav mår kanske inte en annan bra utav. Jag kan inte äta pasta för jag flippar ut på socker efteråt medans för en annan individ som inte har det beteendet fixar det hur bra som helst. Varför alla dessa personangrepp hit och dit? Varför måste vi alla tycka lika eller snarare äta lika? Suck jag blir bara trött och ledsen på alla kostdiskussioner och att alla vet alltid andras bästa...

Jag tror att man bara satt sig ner och snackade om hur var och en resonerade så skulle vi snart komma fram till att vi tycker rätt lika tex att ja man bör undvika socker och att en balanserad kost anpassad till individen är det optimala. Så känns det i alla fall som när jag råkar diskutera mina matval med människor i min närhet som undrar. Men problemet är att i den vida världen blir det oftast bara gapigt och taget ur sitt sammanhang. Helt enkelt den som gapar högst vinner just den gången...

Är det bara jag eller är du också trött på detta? Varför låter vi inte bara var och en sköta sitt? Och den som inte gillar min blogg pga av mina kostval behöver ju inte läsa den eller om man väljer att läsa så behöver man inte ha samma åsikter som jag. Likaså som jag tex valt att sluta följa både Roberto och Colting på twitter för det kändes mest som alfahanar som bara skulle pinka revir. Tråkigt för jag anser att båda har vettiga saker att komma med men det försvinner i gapigheten...

By the way vill du läsa mer om Tims nya kostval hittar du infon här: http://www.runnersworld.co.za/nutrition/novel-dietary-ideas/

Kommentarer

 1. Visst är det märkligt att vi tycker en massa om vad ANDRA äter!! Helskumt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är det och att det är så otroligt laddat. Blir liksom personangrepp och sandlådan direkt utav någon anledning.

   Radera
 2. Så j*vla sant!!!!!!!!!! Sjukt trött på att folk ska kommentera och tycka till om ens matvanor, visst man kan inspirera men ja! Vill inte människan höra på eller förändra sig just nu, så kan man ju vänta lite med att hetsa igen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack! Jag anser att var och en bestämmer själv. Om du frågar svarar jag men jag tänker inte "omvända" någon.

   Radera
 3. Vad bra skrivet. Jag tänker också att alla mår bra av att äta på sitt sätt och man ska inte döma hur nån annan äter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Linda! Precis man ska inte döma utan var och en vet bäst själv vad man mår bra utav!

   Radera
 4. Jättebra skrivet det är så sant som det är sagt!

  SvaraRadera
 5. Bra skrivet... Själv är jag trött på hela LCHF karusellen, känns bara för mkt av allt just nu. De ska vara stickor, tabletter mot kolisar, fasta och svältande fett bantning i alla bloggar hit och dit... Jag har fått nog av allt!!!
  Sussie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä usch ja håller med dig! Jag tror inte på att kissa på stickor eller att ta tabletter för att jag vill "synda" eller att fasta eller att bara dricka kaffe med grädde hela dagarna. Trött och tyvärr dras termen LCHF ner i smutsen enligt mig. Så tråkigt när det egentligen är något så bra.

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass