Vilken härlig helg!!!

Kommer hem igår helt slut men samtidigt väldigt lycklig. Om någon missat det så har jag ju varit på Spartan i Motala och tränat massa kuligheter med ett härligt gäng. Tänkte jag får dela upp i lite olika inlägg annars så blir det ett megalångt inlägg som hade tröttat ut er :-) Så jag tar det från början och har i detta inlägget samlat mina första intryck och lite utav en genomgång av helgen.

Äventyret började i fredags eftermiddag när Pernille hämtade upp mig och vi körde upp till Motala. Helt okej även om min svanskota protesterade. Priset man får betala när man ska åka på roligheter och bara att bita ihop. När vi checkat in på vandrarhemmet (kommer lite intressanta inredningsbilder sedan som antagligen hade gjort succe i vilket inredningsmagasin any day...) så gick vi ner till centrum. God middag och koll på vart Spartan ligger så vi hittade dit på morgonen därefter.

Efter det var vi (eller jag och Pernille stackarn hade inget val) tvungen att gå inom Pressbyrån för att köpa Expressen bilagan. Vilken överraskning! Visste ju inte att jag skulle vara med eller så har jag fått det helt om bakfoten. Och vilken megabild men tur det var en snäll bild i alla fall. Och när vi ändå är inne på mat så tycker jag helgen har gått väldigt bra.

Uppslaget i Expressen - mina 5 viktminskningstips


Har inte rört någon läsk eller godis och choklad men i fredagskväll blev det gräddglass till efterrätt. Samt att jag har ätit pommes samt hamburgarbröd. But that's it och för att vara mig är det ett stort stort framsteg och jag är nöjd. Frukost har bestått utav naturell youghurt med medtagna paranötter och blåbär. Mellis har varit blåbär, mandlar, proteinbar och banan. Har ju inte ätit på banan på typ 2 år men hellre det än godis som uppladdning :-)

Lunch har bestått utav sallad och rostbiff i lördags (bytte ut pastan) och i söndags utav kyckling, sallad och bulgur. Okej bulgur är gluten men med all den träningen jag har gjort behövde jag ladda lite med kolisar så jag är åter igen nöjd med mina val. Middagarna har dock varit lite friare och som sagt innehållit pommes och bröd men den är inom min 10% gräns som funkar för mig. Så jag är stolt över min kostinsats :-) Men nu lämnar vi kosten och koncentrerar oss på det kuliga - TRÄNINGEN!

Efter lite mys på fredagskvällen med de andra deltagarna (vi hade nämligen vandrarhemmet för oss själva och jag tycker det gjorde att vi fick en väldigt bra sammanhållning snabbt vilket bara gjorde helgen roligare) så var det sängdags. Tror ni jag kunde somna??? Jag blir galen på min hjärna ibland (eller ofta...). Låg och vänder och vred och somnade typ kl 03 och vaknade 06. Fasiken också skulle jag ju vara i bästa form och laddad. Nu kände jag mig bara som en gammal disktrasa och inte var allergin på min sida i heller. Nädå ge ögonen trippla påsar så jag verkligen kan göra ett intryck...

Efter frukost så gick vi samlad trupp in till Motala och Spartan. Vi fick ett hjärtligt välkomnade utav Olof, Jenny, Chris, Magdalena och Anthony på Spartan. Jag kände mig direkt en i Spartan-familjen och det tror jag alla gjorde. Det var enkelt, raka rör, tufft och hjärta i ett - precis my cup of tea! Efter en liten presentation utav oss alla. By the way - varför får man alltid tunghäfta när det blir ens egen tur? Och efteråt så ältar man varför sa jag så och inte så :-)

Och vad har vi tränat denna helgen då? Allt möjligt och om jag ska vara ärlig så snurrar allt runt i huvudet. Men vi har fått testa käglor, bulgarian bags, rörlighetsträning, animal moves, kettlebellsjonglering (japp du läste rätt), zumba (bara för att shake things up lite), bandträning, jungle gym, aquabags, snake rope, equalizers. Ja typ you name it och vi har testat det. Skitkul och väldigt lärorikt!!!

Min absoluta favorit var Spartan-passet igår med Jenny. Typ cirkelträning med olika stationer med redskap. Vi jobbade två och två och ibland skulle vi göra övningen ihop alt. vars en övning vid samma station som vi sedan bytte. Tror det var typ 30 sek*2 på varje station. Alltifrån rep, björngång med gummiband, snatches med aquabags, kettlebells, plankan och slägga på traktordäck! Har alltid velat slå på ett stort däck och nu har jag fått göra det! Plus välta det fram och tillbaka. Stort leende på läpparna hela tiden antar jag :-)

En annan favorit under det passet var just snatches med aquabagen. Är så glad att PT-Malou har gått igenom alla möjliga av dessa övningar under våren för det ger mig en stor trygghet. När Jenny och Chris visade så visste jag ju att javisstja det har jag ju gjort tidigare. Visserligen inte med en sådan vattenbag men med stång. Tycker själv att jag fick till det riktigt bra. Och detta passet är verkligen min favoritträning all time!!! Hade kunnat fortsätta och fortsätta och fortsätta...

Efter det fick vi även träna lite kettlebells som ni redan vet är en favvis. Dels intervaller med ett visst antal reps på olika övningar i set med Olof (en utav ägarna till Spartan) och dels med Elna (hans dotter som har världsrekord i long cycle och ska tävla i VM) då det gällde att göra ett visst antal repetitioner utav en övning under 1 min för att sedan starta om igen i nästa minut och göra ett visst reps igen. Åter igen så himla kul och jag kände mig som hemma :-)

Slutligen vill jag säga ett STORT TACK till hela Spartan-gänget (Olof, Jenny, Chris, Magdalena, Anthony och Elna) som så generöst tog emot oss med öppna armar. De tog utav sin tid och gav till oss vilket för mig är ovärderligt. Är så tacksam, glad, nöjd och inspirerad efter denna helgen men även fundersam vilket jag kommer dela med mig i ett annat inlägg.

Jag vill även tacka all de andra bloggarna som deltog. Jättekul att träffa dem igen efter BBC i Stockholm och det känns som vänner för livet. Mina nya underbara träningskompisars bloggar hittar du här och garanterat kommer du hitta fler rapporter och bilder från helgen där :-)

Annika
Betty
Emilia
Helena
Jessica
Johanna
Linda
Pernille

Glöm inte att kolla Spartans fb sida eller eller twitter @theSpartanHQ för där hittar du säkert också kuliga bilder. Mina kommer upp snart...

Kommentarer

 1. Ohhh så roligt Ni har haft det i helgen... Måste prove en sådan en helg nångång ... kram Cee

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det vart jättekul men svettigt :-) Kram

   Radera
 2. Oh vad bra att du samlat alla bloggarna här :) Kul att ses i helgen och snygg bild i tidningen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja lite fiffigt va :-) Ja det bart kul och tack så mycket!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass