Dag 1 - Have faith!

Igår fick jag min personliga matplan så jag kunde börja förbereda dagens intag. Hade egentligen börjat förbereda redan innan då det finns en hel del info på PT Online vad som är bra att ha hemma. Plus att jag planerat att handla igår anyways så att jag visste att jag skulle ha allt som behövdes hemma. Och kvällen ledig för förberedelser.

Jag förstår att man kan bli väldigt överväldigad när man får ett sådant här program om det är första gången i sitt liv man ska fokusera på kost och träning. Det är mycket att ta in, det är mycket att fixa, det är mycket att fylla i/mäta/väga, mycket som hänger på en själv och det är en stor förändring som ska göras! Tur att jag har varit med förr så jag har lite koll på kosten, att väga/mäta/fylla i, att förbereda matlådor, att träna m.m. Kommer dock ändå inte bli en walk in the park utan detta kommer kräva tid, fokus och dedikation för att lyckas!

Skrattade gott åt min noja när jag såg hur mycket jag skulle äta. Det står ju i all info och Olga tjatar om det ofta att vi tjejer äter för lite. Och det första jag gör när jag ser matplanen är - oj vad mycket jag ska äta :-) Kommer ju få kämpa med att tugga i mig allt och oj ska jag verkligen ligga så högt i kalorier - kommer jag verkligen gå ner i vikt? Men en sekund senare när hjärnan hunnit med så trillade polletten ner...

Nähä så när du trycker i dig samma kalorier i kakor utöver mat så är det okej? Och om du tränar/rör dig allt som du fyllt i formuläret då måste du fylla på med mat. Mina steg, pendelcyklandet och träning nästan varje dag då krävs det ju en del energi in. Plus att när jag ligger för lågt i intag vad händer då? Jo jag blir jättefrestad, faller dit på allt, helt plötsligt är portionerna jättestora och jag blir låg i energi och känner mig deppig.

Så nej nu gäller det att ha tilltro till processen Jensen. Have faith helt enkelt! 12 veckor utav ditt liv är avsatt till detta projektet. Du ska inte jiddra hit och dit utan du följer instruktioner och gör som du blir tillsagd. I slutet på juli utvärderas det hela och först då finns ett facit på hur min kropp och knopp reagerar på det hela. Och maten har varit väldigt god och mättande men jag är ändå lagom hungrig när det är dags för nästa måltid.

Imorse så hjälpte även maken mig med att ta fotona som man ska ladda upp dvs startbilder framifrån och från sidan. Jag mätte midjan, stuss, lår och arm för att lägga in den infon. Samt ställde mig på stålplattan. Så nu är allt ifyllt, mätt och fotograferat från dag 1. Får se hur jag gör med offentliggörandet utav detta eller inte alls. Just nu behåller jag det för mig själv så kanske det kommer ett inlägg dag 95 med slutresultat för projektet. Vi får se. Nu kör jag!

Summering dag 1
Kost: Ätit riktig havregrynsgröt för första gången i mitt liv. Vad gör man inte för Linnea och Olga :-) Även rostbiff, mathavre, kvarg, bär, mandlar, keso, ägg, kyckling, blomkål m.m. har hunnits med. Har funkat bra och jag har en sista mellis att äta innan det är slut för idag.
Träning: Cyklat till och från jobb - tungt med de extra kilona men det är bara att göra det!
Steg: Morgonpromenad med Ing-Marie och Buster är bästa starten. Totalt med steg: 13859
Mentalt: Laddad som tusan och redo för detta! Dock kommer det bli tufft - känner sockertarmen suger men nejnejnejnej!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass