Hälsodagbok - vecka 14

När man sitter här förkyld med datorn är knäet känns det lite sisådär att uppdatera en hälsodagbok :-) But it is what it is och är det en sak jag är i denna bloggen så är det ärlig. Tror det är många av er som uppskattar det dvs att följa med i både medgång och motgång eller?

Kosten
Ser ett mönster... I söndags plus denna veckans måndag, tisdag och onsdag så gick det åter igen bra med maten. Sen kraschade jag torsdag och fredag - precis som då orkar jag inte längre och ger upp. I början på veckan är det hjärna som säger you can do it och du ska inte öka på fluffet innan PT Online. Sen tar känslorna och hjärnan som säger passa på nu för sen...

Igår gick heller inget vidare för då var jag ju sjuk och då är man ömklig. Och är man förkyld måste man äta glass helst så många liter som det får plats i magen innan sockerkoman infaller. Okej 10 dagar till PT Online ska påbörjas och det intressanta är att jag inte betvivlar att jag ska sköta kosten under den tiden. Dels är jag peppad som tusan och dels är det ju inget kul att rapportera 4 kanelbullar till någon annan. Och ljuger jag så är det ju bara jag som är förloraren. Så nu gör jag mitt bästa och sen satsar jag fullt ut i 3 månader.

Steg/Frisk luft
Denna veckan har jag fått ihop 10000 steg 3 utav 7 dagar. I torsdags hamnade jag på 8523 och i fredags 6360 (denna dagen blev jag helt enkelt lat :-) ). I helgen har stegräknaren inte funnits runt halsen för jag har ändå i princip bara rört mig mellan sängen och soffan.

Träning
Under veckan har jag tränat följande: 1 PT-pass och 1 tabatapass. Sen blev jag lat eller snarare jag har valt att lägga tiden på annat. Har varit uppe tidigt varje morgon och suttit på kvällarna för att se till att göra allt jag kan för att förändra situationen jag inte är nöjd med. Och nu i helgen blev jag sjuk. Dock inledde jag cykelpendlingen till jobb i måndags. Men bidde bara en dag då jag sen behövde bilen plus att det blev så jäkla kallt igen. Fast jag ska på det igen - måste ju öva till Frankrike!

Må bra
  • Att mitt självförtroende är tillbaka - så gött!
  • Mötet med min Itrim-coach Therese i tisdags
  • Trevlig lunch med Carina
  • Intressant seminarium i onsdags där jag också träffade på Lottie
  • Rotarylunchen i fredags och intressanta fördraget uatv Sydsvenskans chefredaktör. Fick mig att tänka i lite andra banor.
  • Massor av mail från olika människor och att jag aktivt gör det jag kan för att förändra
  • Att mina fötter blev ompysslade utav bästa Anette
  • Balkongmys med fina Sarah!
  • Lugn helg i soffan med maken trots förkylning
Veckans fråga
Snarare veckans pepp "Heja mig I can do it!"

Nästa vecka
Jaha inleder veckan med förkylning men ser ljuset. Imorgon ska jag gå kvällspromenad med Kerstin (Itrim-kompis) i Stadsparken. På tisdagkväll middag med en fd kollega som jag inte träffat på länge. På onsdag får jag tillgång till PT Online så det ser jag fram emot. Förhoppningsvis blir det också en hel del träning och cykelpendling i slutet av veckan. Plus kanske vi får till den där brunchen nästa söndag istället.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass