Dag 14 - Ingen blyg viol inte

Det gäller inte att vara blyg när man ska ta plats på gymmet kan jag ju enkelt konstatera. Idag körde jag tisdagspasset. Kallar det för detta då jag har ju tung styrketräning på schemat måndag - fredag. Det är olika pass per dag. Vissa övningar återkommer på olika sätt men fokusen är olika. Tisdagar = en jäkla massa varianter på knäböj, tunga lyft för baksida lår samt höfter som avslutas med mage.

Det som är väldigt bra på Friskis & Svettis Lund är att den sk grabbhörnan är stor med fler bänkar, stänger och två Smiths. Så det är kanon! Vad som kanske är mindre kul är att vistas där som ensam tjej. Men det är bara att köra för va fasiken den heter ju Tinas hörna numera. Dock är det mindre kul att göra denna men tänk er bänk under huvudet så du är mer uppe i luften plus balanserar en stång över  höfterna...

Att ligga där och jucka känns mindre trivsamt. Eller några andra godingar som jag har på schemat. Då gäller det att ta plats och inte vara en blyg viol. Helt enkelt köra sitt eget race och fokusera på varför är jag där. Fast jag märker ju att det kommer en del blickar för idag när jag körde knäböj i Smithen så hade kille som körde bredvid mindre vikt på samma övning. Det gick ju inte för sig...

Känns dock skönt att ha kört varje pass en gång nu i alla fall. Men lite bökigt eftersom gymmet är nytt för mig och ibland får man trixa lite med övningarna/vikterna/utrustningen för att komma rätt. Imorgon bitti kommer jag köpa årskort och sen tar jag över hela gymmet... För just nu känner jag mig som värsta grymmaste gymtjejen!

Kost: Första maten "utanför programmet" kommer intas i kväll på Johan P då jag ska på föreläsning där middag är inkluderat. Känns lite så där att ta med matlåda till en restaurang :-) Men vet att det kommer vara ett vettigt alternativ då vi kommer bjudas på Elins hälsolåda.
Träning: Tungt, svettigt men kul. Fast just nu tycker jag alla pass är kuliga :-)
Mentalt: Fortfarande laddad och sol på det gör ju inte ont!

Kommentarer

 1. Man vänjer sig :-)
  På F24S finns det ofta - men inte alltid - andra tjejer i "tunga avdelningen" (som jag vägrar att kalla grabbhörnan). På Friskis är jag alltid ensam tjej bland grabbarna. I början RÅ-glodde alla när jag kom in och ställde mig i racket eller la mig i bänkpressen. De brukar nog inte ha kvinnligt sällskap. Efter ett tag var det några stammisar som började hälsa eller ge "tummen upp" efter bra lyft. Det tar sig.
  Jag tror det behövs fler tjejer som tar plats i gymmet och jag har faktiskt tipsat Friskis om att de borde köra en lyftarworkshop för tjejer/nybörjare just av den anledningen. Så klappa dig själv på axeln för att du vågar ta steget och ta plats bland skivstängerna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja då ingen fara och idag var jag ensam tjej på hela stället förutom hon i repan :-)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass