Hur gick det igår?

Efter en lat (nåja jag har ju kört mitt kettlebellspass och gått mina steg) söndag med bok i soffan och en lite eftermiddagslur så är det kanske dags att blogga lite om gårdagen. Ja alla bilder ligger ju upp men igår dök också en del tankar upp som jag vill skriva av mig. Jag var fylld utav förväntan inför dagen och den både infriades och inte. Det var väldigt kul att faktiskt besöka Gerdahallen. Ett besök long over due och jag måste be VD Anders om den där provveckan sen när jag är mer på banan!

När jag checkat in och fått goodie bagen begav jag mig till ett omklädningsrum för att låsa in grejerna. Tur jag var ute i god tid och fick en skåp. Stötte på Suzan och sen Anders. Blev lite snickesnack men sedan parkerade jag mig vid registeringen för att se om jag skulle få syn på min fd kollega Malin. Höllt på att missa henne när hon susade förbi men fick mig en mysig och efterlängtad pratstund. Hon lovade att komma på ett kettlebellpass så det får vi se till att hon håller :-)

Sprang även på Mitcho som jag gick the Academy utbildningen med i oktober/november och tom en kettlebellsdeltagare i form utav Carolina! Men största överraskningen fick jag på kettlebellspasset när jag stötte på Liselotte. Först fick jag inte alls ihop det! Vi gick nämligen kettlebellsutbildningen ihopa i Stockholm så vad gjorde hon i Lund??? Men hon och några kompisar hade tydligen kört ner till Lund från sin hemstad (som jag tyvärr har glömt). Jättekul att träffa henne!!!

En stor lärdom till nästa gång är att jag vill göra detta med sällskap. Inga problem att gå själv och jodå jag träffade ju kuliga människor som jag känner. Fast det hade varit ännu roligare att gå dit med någon/några andra. Inte så att man tvunget måste gå på samma pass men mer att ha någon att prata mer med i pauser, över lunch och efteråt vad man tyckte. Absolut kuligaste passet var just kettlebellspasset för att Suzan, Liselotte och jag kunde skoja lite, diskutera passet och instruktören!

Annars var faktiskt kettlebellspasset en katastrof. Man ska inte dissa andra människor men instruktören var inget vidare. Inget pepp, ingen energi, felaktig teknik enligt det jag fått lära mig, inga kuliga övningar eller upplägg. Som Suzan som testade för första gången sa - det roligaste var löpningen... Eehh det säger nog allt... Jag hade kunnat göra detta mycket roligare, svettigare och fyllt med energi! Japp så kaxig är denna :-)

Fast jag inledde ju dagen med Pilates mix. Det var inte alls vad jag trodde det skulle vara men väldigt bra. Det var 10 olika stationer med olika övningar. Men först blev jag väldigt missmodig för de första fyra som visades utav instruktören involverade svanskotan dvs jag visste direkt att jag inte skulle kunna utföra dem. Då blev jag lite less på det. Men de andra övningar gick ju och jag gjorde tom plankan på pilatesbollen. Kunde inte göra pik men jag gjorde plankan!!!

Tyvärr vågade jag inte ta ut mig och verkligen jobba i övningarna pga de andra två passen som väntade så detta blev både på gott och ont en jättebra uppvärmning. Jag tyckte också mycket om instruktören Åsa från Iksu i Umeå. Lugn och metodisk men peppande och med roliga kommentarer! Jag blev mer nyfiken men jag vet inte riktigt hur jag ska göra med svansen. Får återkomma i denna frågan.

Tredje passet för dagen var TRX med Jenny. Jätteduktig tjej med härlig energi som jag gör att jag nu längtar efter min utbildning i april. Dock blev jag lite nervös för vissa övningar kändes väldigt utmanade och jag fick en lite självförtroendestörn dvs hur ska jag kunna utbilda mig till instruktör och jag inte sätter det... Nåja den tiden och den sorgen för jag är övertygad om att jag vill ge det hela ett rejält försök. Så än ger jag inte upp TRX-drömmen!

Efter det blev det dags för lunch. Jag valde att fylla på kroppen med kycklingsalladen med matvete istället för enbart ett Itrim bar. Struntade i det lockande brödet och söta drycker utan fokuserade på proteinerna, grönsaker och vatten. Helt rätt val! Och egentligen borde jag nog låtit denna typen av träningsevent vänta till hösten i ärlighetens namn. Jag har energi i kroppen till lättare träning men inte 3 fysiska pass på raken. Därför blev det att jag vågade ta ut mig på något av passen och allt blev lite blahablaha :-(

Tog en snabb dusch, kollade in lite andra pass och sedan var det dags för föreläsningen "Sanningen om den funktionella kroppen" med Linus. Vet inte riktigt vad jag förväntat mig och det var en väldigt underhållande föreläsare. Och jag gick därifrån på gott humör men på promenaden hem så funderade vad jag egentligen tagit med mig ifrån föreläsningen och kom fram till noll. Jaja man ska dock aldrig underskatta ett par goda skratt :-)

Gårdagen ledde dock till att jag tog ett för mig mycket viktigt beslut som jag funderat över en längre tid. Ni vet när man funderar hit och dit. Innerst inne vet man vad som är rätt och att man ska lita på magkänslan. Fast av olika anledningar så vill man ändå hänga sig kvar i att kanske och om jag gör så här eller så här... Igår var det två kommentar som Liselotte fällde - "du borde kanske fokusera på en sak" och "jag tycker inte det behövs".

Detta fick det att klicka till inombords och jag kände att jag vet ju vad som är rätt för mig! Dags att agera enligt det och sluta noja! Vad jag pratar om? Kettlebellscertiferingen i maj. Jag har tänkt länge att jag kommer inte fixa det. Inte pga min teknik eller kropp utan jag har inte viljan, energin och just nu ligger min fokus på något helt annat. Min magkänsla säger att det inte är rätt för mig att stressa med detta nu. Jag vill lägga min fokus på att få rätt på mitt matbeteende och min mentala träning.

Plus att jag älskar mina kettlebellspass på söndag och där känner jag glädje inför the bells. Men träningen inför certifieringen ger mig en klump i magen och negativ energi just nu. Plus att min kropp har inte energin till detta nu. Dock har jag hållit kvar vid det hela pga att jag skulle tex göra det med fina Helena, jag har ju bloggat om detta, jag borde göra det enligt mig själv för att ta mig till nästa nivå och pratat om det vitt och brett etc. Men nä det är dags att följa hjärtat och skjuta på detta. Jag kanske gör det till hösten eller nästa år eller aldrig. Fast ju nu är det inte rätt för mig.

Jag behöver lugn och ro att lägga fokusen på min grundhälsa och få ordning på det. Inte att stressa vidare med en massa måste som jag innerst inne inte känner för. Så därför kändes Inspirationsdagen på Gerdahallen igår som verklig inspiration för mig - att träna kuliga pass och träffa underbara människor som fick mig att fatta ett viktigt beslut. Och nästa år vill jag definitivt återvända och väldigt gärna med trevliga träningskompisar som sällskap!

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass