Team B.A.B.Y. Malmö!

Låt mig presentera mitt lag eller snarare jag låter de presentera sig själv eftersom det nog blir bäst så. Här kommer de sex härliga kvinnor som ska representera Team BABY Malmö i Vår Ruset den 2 maj - om exakt 5 ½ veckor så vi har plenty of time...

Anett Larsson
Jag är nyligen 50 fyllda. Tränade mycket löpning på 80-90 talet, men har tyvärr lagt mig av med den goda vanan sedan länge. I höstas bestämde jag mig för att ändra min livsstil för gott. Gick med i Viktväktarna och började efter någon månad att träna löpning. Jag måste ha mål att träna mot och har bestämt mig för att göra tjejklassikern. Jag börjar med Lidingöloppet i höst.

Mitt syfte med att vara med i BABYteamet är att motivera mig att fortsätta med träningen på ett roligt och lustfyllt sätt och att få dela det med likasinnade. Behöver ha någon vid min sida som peppar och sporrar...

Och min förhoppning är att jag kanske kan få andra att känna sig motiverade att komma igång med sin träning. Jag är ju 50 och har bara tränat sedan i höstas och jag vill förmedla att det inte är för sent att komma igång med att ändra sitt liv även om man kommit upp i åren. Hoppas på att få se många i spåret den 2 maj ;)


Camilla Juhlin
37 år (än så länge... född 74)
Blogg: http://halsapavag.juhlins.net,  Twitter: @CamillaJuhlin, Instagram: camillajuhlin

Träningsvana: Sprungit en del lopp i Stockholm i slutet av 90-talet och början av 00-talet och tränat kontinuerligt spinning och gruppträning fram till 2009 då barnen kom. Minskade ned träningen rätt tidigt i graviditeten på grund av foglossning och har sedan dess inte tränat speciellt mycket. Promenerade en hel del med förste sonen fram till början av graviditeten med andre sonen (okt 2010) då foglossningen åter satte in. Med andre sonen blev det inte lika mycket promenader. Startade träna lite smått i januari men inte kommit igång speciellt bra då inflammation i nacke och axlar gjort att jag inte orkat med träning. Men nu är det dags! Nu vill jag komma tillbaka. Nu vill jag orka.

Delar ur min blogg: ”I onsdags läste jag Tinas inlägg på FB att hon sökte ett team att coacha inför vårruset. Jag skrev ett brev med en utmaning till henne men trodde väl inte att jag skulle bli utvald. Gissa om jag blev förvånad när jag får ett mail som säger att jag har kommit med i teamet. Och glad. Och skräckslagen. Och peppad. Framförallt peppad, nu ska jag verkligen komma igång. Och med ett mål och personer runt om mig som peppar och stöttar. Jag är rätt envis så nu lägger jag in en högre växel. Nu är det bara att göra, inte tänka. I min värld kommer jag att springa i en rasande fart. I min värld får vi flest besökare i tältet. I min värld vinner vi en weekend i Stockholm. I min värld kommer jag igång att träna. I min värld kommer jag att må bra.”Camilla Key
Ålder: 39 år (fyller 40 i år)
Instagram : @camillakey

Jag vill komma igång ordentligt med löpningen. I takt med att jag går ner i vikt så orkar min kropp mer och mer. Så nu är det dags att börja jogga/löpträna seriöst. Kul att träna i ett team med gemensamma mål. Jag ser löpningen som en del av min träning i framtiden.Carina Ekholm
I min bästa ålder - 42 år :-) Bloggar på http://ceeslivoframfart.wordpress.com

Har väl alltid tränat från och till alla fall 1-2 pass i veckan. Men inte förrän efter den 11/11-2009 när jag fick hjälp till att gå ner i vikt. Då satte jag igång för allvar med min träning och nu tre-fyra år sedan tränar jag som mest och jag gillar det. Minst 4-6 pass i veckan blir det. Jag tränar allt från styrketräning, kettelbell, spinning, TRX, body combat, body balance, pilates. Jag provar att variera mig när det gäller grupppassen.

Sen förra året sprang jag en del eller joggade för jag är inte så snabb och kom in i ett flow då löpningen kändes bra men har tappat det helt efter augusti förra året och har bara varit ute enstaka gånger och kan inte få till det igen. Då kände jag att varför inte hoppa på ditt team då jag kanske skulle kunna få till min löpning igen :) lite ögon på mig ;). Förra året köpte jag och min make också var sin racercyklar och cyklade en del under sensommaren och det är något jag kommer att göra en del under denna säsongen.

Så målet med vårruset som jag för övrigt har sprunget/gått/joggat förr är att få till samma tid som för då jag kunde spinga 5 km på ca 30 min men jag är inte alls där nu. Och så klart springer jag lite för att minska i vikt - min viktresa är inte riktigt klar ännu. Så detta kanske kan bli startskottet till målet. Eller jag säger så här detta är starten till målet för mig ;) Bli peppad av andra och ha skoj under tiden.


Emma Ganslandt
Jag är en nybliven 37-åring som känner att jag måste hitta tillbaka till träningen. Framförallt måste jag hitta olika sätt att träna som passar det liv jag lever. Ett liv med tre barn och en man som sällan är hemma mitt i veckorna.

Min önskan är att få hjälp med att återigen få upp träningen på topp tre i min prioriteringslista. Från jag var tio år och började spela handboll, tills jag fick äldsta dottern för nio år sedan har jag alltid tränat mycket och regelbundet. Utöver handboll har det varit allt från styrketräning till ridning, via gruppträning och power walks. Löparkarriären inleddes förra våren, men har nu haft ett allt för långt vinteruppehåll. Som present till oss själva har maken och jag investerat i PT, vilken vi träffar tillsammans. Därigenom hoppas vi på att få komplement till löpningen, samtidigt som vi får vuxentid tillsammans.

Mentalt har jag dock inte hittat den träningsglöd som jag kände förr. När jag så blev tipsad om B.A.B.Y-teamet så var sträckan från beslut till handling inte lång. Det här ska bli skitkul! Blogg: http://bloggmorsorna.se/giraffmorsan/


Pia-Karin Åkesson
Jag är 45 år gammal, bor i Lomma, tränar ca två gånger i veckan men har nog hamnat i komfortzonen för det blir mest samma sak, cross trainer och lite styrketräning. Behöver en nytändning inom träningen och vill gärna bli "en sån som springer", för det är ju ett enkelt sätt att komma iväg även de dagar man inte hinner ta sig till gymmet. Ser fram emot att få delta i ett team med all den stöttningen och samtidigt lite press - man kan ju inte svika sina lagkompisar!

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass