Fortsätt till huvudinnehåll

Diskussionskvällen

Lite sent på det men bättre sent än aldrig eller hur? I torsdags direkt efter jobbet så tog jag mig till Dahl´s hotell vid Center Syd i Löddeköpinge. Jag skulle nämligen delta i detta. Spännande! Och det blev en väldigt intressant kväll tyckte jag. När jag anlände möttes jag av en leendes Sara som gav mig en kram - vilket välkomnande! Kul att äntligen få träffas i verkliga livet och inte enbart online :-)

Vi fick först en kort introduktion utav Mats från Kairos Future om hans forskning och varför vi var där dvs varför vi blivit utvalda. Vi som var representerade "hälsoaktiva kvinnor" och tydligen så är vi early adopters av vissa trender. Efter det diskuterade vi fyra och fyra 3 huvudfrågor med en massa underfrågor. Även om vi representerade gruppen upptäckte vi ändå att vi var väldigt olika så jag tyckte det blev intressanta diskussioner.

Under kvällen serverades smoothies, snittar och grönsaksstavar med dippa men denna fick hålla sig till vatten. Därför när gänget sedan skulle äta middag tillsammans så lämnade jag tyvärr sällskapet. Hade varit jättetrevligt att vara kvar och vara social men inget kul när jag ska sitta och titta på när andra äter god mat... Dock hoppas jag att jag får möjlighet att träffa de deltagande tjejerna igen för det var ett härligt gäng! Och stort tack till Sara och Mats för möjligheten och jag hoppas även att vi springer på varandra igen i framtiden!

Exempel på kvällen diskussionsfrågor:
  • Hur definierar du hälsa?
  • Vad gör du för att nå en god hälsa?
  • Varför strävar du efter att ha en god hälsa?
  • Vilka olika appar eller andra tekniska hjälpdmedel använder du för att hålla koll på din hälsa?
  • Hur länge har du trackat din hälsa på ett eller annat sätt?
  • Vad är det viktigaste för att du långsiktigt ska fortsätta att använda en "digital assistent"?
  • Har du använt något verktyg som du nu slutat att använda? Varför slutade du?
  • Hur ser det idela hälso- och sjukvårdssystemet ut år 2020 om du får bestämma?
  • Kommer man inom sjukvården att ha i uppgift att i en databas registrerar uppgifter om din livsstil?
Hur hade du svarat på dessa?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…