Jordanien so far...

Vi är ju mitt uppe i resan och imorgon åker vi med bussen upp till Wadi Rum och sen mot Petra. Så imorgon blir det ökensafari och beduinbesök med lunch. Nästa övernattning är på Mövenpick hotel där vi ska vara i två nätter. Så nu gäller det att stålsätta sig mot alla glassbar och liknande frestelser... Men det viktigaste är ju att få se Petra. Efter det till Döda Havet och lite mer sightseeing innan vi åker hem från Amman på torsdag.

Hittills på resan har vi haft det väldigt bra. Vi är nog de yngsta i gruppen utav 23 deltagare men vi har det trevligt. Vår reseledare Therese är väldigt duktig och likaså vår lokalguide Mohammed samt vi har en trygg busschafför. Vi kommer ju bo på 4 olika hotell under dessa dagarna varav det nuvarande är det andra. Väldigt fint förutom att de hade slagit på värmen till vår ankomst för det är ju vinter... Oh my good säger jag bara men nu har värmen sjunkit på rummet.

De två första dagarna tillbringade vi i norra Jordanien och då vart det inte varmt. Regnade och blåste. Men sightseeingen var fantastisk och vi fick se väldigt mycket. Även om vi tex varit i Rom så är de antika utgrävningarna här något helt annat. Och ser man bara till storlek så slår det nog det mesta. Jättehäftigt. Jordanien är väldigt mycket sand, skräp och risiga hus men också underbara landskap, god mat och trevlig befolkning. Inte så aggressivt som jag upplevde det i Egypten tex utan mer vänligt undrande och nyfikna. Och duktiga på engelska.

Jag kan definitivt rekommendera denna resan http://www.solresor.se/resa-till/tema/rundresor/jordanien/ men det är mycket trappor och backar så något att tänka på om det kan bli besvärligt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass