Jag jobbar på det!

För första gången i mitt liv så tar jag faktiskt itu med att verkligen jobba på det mentala. Är en väldigt otålig person som oftast har bråttom bråttom mot målet. Tar gärna genvägar för att nå det snabbt - då känner jag mig effektiv... Men inte denna gången! Nu ska jag ta mig tiden att jobba mer med huvudet, tankar, drömmar m.m. Och just att våga tro och visualisera mina mål på alla möjliga sätt!

Häromdagen lyssnade jag ju för första gången på den där CD:n med mental träning. Jisses vad det kröp i kroppen och jag trodde jag skulle dö utav uttråkning. Men jag tvingade mig själv att fortsätta. Nu lyssnade jag visserligen på jobb medans jag knåpade ihop en presentation. Fast jag lyssnade igen och igen. Under lunchpromenaden kom jag på mig själv att gå igenom en del av visualiseringsövningarna. Det är ju ett steg i rätt riktning.

Nu har jag också laddat över spåren på ifånen så planen är att jag ska lyssna en stund på kvällarna i sängen innan jag somnar. Finns även ett sömnträningspår så det är ju jättebra. Tar också med det hela till Jordanien och kommer vid tillfälle lyssna tex på bussen när vi är ute på rundresan och det inte är någon sightseeing. I am getting there ett steg i taget.

En annan sak som jag känner mig väldigt nöjd med är att jag efter en massa år äntligen har gjort ett målbildskollage. Brukar se det ibland på olika bloggar eller på nätet eller i litteratur. Det vill säga att någon letat upp ord, motton, bilder eller vad det nu kan vara som ska inspirerar och motivera att tex nå ett visst mål, att känna sig mer nöjd med tillvaron eller vad det nu kan vara. 

I världens bästa pepp-grupp på fb som jag har tillsammans med 3 hemliga vänner eftersom vi gör en liknande viktminskningsresa just nu så hade en hemlig vän också gjort ett kollage i veckan. Då tänkte jag att nu får det minsann vara slut på ursäkter nu sätter fru Jensen fart. Några dagars knåpande har nu gett resultat och jag känner mig mycket nöjd. Stort tack till hemliga vännen - du vet vem du är :-)

Min målbild i ord och bilder

Nu gäller nästa hemuppgift och mentala träningsutmaning. Tills nästa gruppträff på Itrim vilket ju är på måndag ska jag skriva ett personligt brev till mig själv. Tänkte använda målbilden ovan som grund och sedan förtydliga mer i mitt brev. Det blir dock morgondagens uppgift tillsammans med att förbereda mitt samtal med min Itrim hälsocoach som jag också ska träffa på måndag plus packa inför resan. Nu tänker denna slöa lite i soffan och senare ikväll blir det Mellon. Kram på er därute!

Kommentarer

  1. Åh vad mycket bra du har åstadkommit! :)

    SvaraRadera
  2. Det här var jättebra för mig att läsa! Innan fattade jag inte varför jag inte kunde se mitt mål. Nu gick det upp ett ljus. Jag har alldeles för bråttom. Tack!
    Nu har jag fått tummen ur med min egen målbild också. :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass