Diskussionskvällen

Lite sent på det men bättre sent än aldrig eller hur? I torsdags direkt efter jobbet så tog jag mig till Dahl´s hotell vid Center Syd i Löddeköpinge. Jag skulle nämligen delta i detta. Spännande! Och det blev en väldigt intressant kväll tyckte jag. När jag anlände möttes jag av en leendes Sara som gav mig en kram - vilket välkomnande! Kul att äntligen få träffas i verkliga livet och inte enbart online :-)

Vi fick först en kort introduktion utav Mats från Kairos Future om hans forskning och varför vi var där dvs varför vi blivit utvalda. Vi som var representerade "hälsoaktiva kvinnor" och tydligen så är vi early adopters av vissa trender. Efter det diskuterade vi fyra och fyra 3 huvudfrågor med en massa underfrågor. Även om vi representerade gruppen upptäckte vi ändå att vi var väldigt olika så jag tyckte det blev intressanta diskussioner.

Under kvällen serverades smoothies, snittar och grönsaksstavar med dippa men denna fick hålla sig till vatten. Därför när gänget sedan skulle äta middag tillsammans så lämnade jag tyvärr sällskapet. Hade varit jättetrevligt att vara kvar och vara social men inget kul när jag ska sitta och titta på när andra äter god mat... Dock hoppas jag att jag får möjlighet att träffa de deltagande tjejerna igen för det var ett härligt gäng! Och stort tack till Sara och Mats för möjligheten och jag hoppas även att vi springer på varandra igen i framtiden!

Exempel på kvällen diskussionsfrågor:
  • Hur definierar du hälsa?
  • Vad gör du för att nå en god hälsa?
  • Varför strävar du efter att ha en god hälsa?
  • Vilka olika appar eller andra tekniska hjälpdmedel använder du för att hålla koll på din hälsa?
  • Hur länge har du trackat din hälsa på ett eller annat sätt?
  • Vad är det viktigaste för att du långsiktigt ska fortsätta att använda en "digital assistent"?
  • Har du använt något verktyg som du nu slutat att använda? Varför slutade du?
  • Hur ser det idela hälso- och sjukvårdssystemet ut år 2020 om du får bestämma?
  • Kommer man inom sjukvården att ha i uppgift att i en databas registrerar uppgifter om din livsstil?
Hur hade du svarat på dessa?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass