Som en salt sill

Idag har bloggerskan badat eller snarare flytit i Döda havet och gjort lerinpackning direkt på stranden. Märklig känsla men härligt att få ha upplevt. Sedan har jag lyckas att bränna mig också på de mest märkliga ställen. Häromdagen i Aquba brände jag halva halsen. Så nu är jag megabrun på högersida och kritvit på vänster - mycket snyggt :-( Idag brändes underarmarna för jag låg och läste. Smidigt Jensen...

Men det är "bara" dessa dagarna som vi har haft sol. I Petra höllt jag på att frysa ihjäl och andra dagar har det också varit väldigt blåsigt och molnigt. Men klagar inte för det har varit en häftig och mysig resa vi har haft med många upplevelser. Fast nu börjar vi känna oss färdiga med Jordanien och längtar hem. Och precis lagom till det så är det dags för hemresa imorgon.

Jag längtar hem till huset och mina rutiner. Tex till sin egna säng, dusch och toa. Men framför allt till andra matersättningar än barerna och skogsbärsshaken som jag nu har levt på i nio dagar men en dag kvar imorgon. Och jag vill slippa att sitta med en kopp te till frukost- och lunchbufferna när alla andra väljer och vrakar bland en massa mat och godsaker. Kvällarna är ju lättare eftersom jag då får i mig lite mat som fisk och sallad medans de andra hämtar tallrik efter tallrik och dricker vin eller öl...

Hemma har jag ju också kunnat fylla ut med vatten och te men det har jag inte vågat nu. Känns ju inte läge att hinka en liter vatten och sen sitta på en buss utan att veta när man har tillgång till toalett nästa gång. Och i vilket skick den toaletten är - om det ens finns toapapper... Men jag ska inte klaga. Jag har ju fått uppleva så otroligt mycket och fått se en massa intressanta saker så vad gör då detta på en skala. Jag ska bara fokusera på mitt mål - min hälsa.

Längtar också hem till gymmet, mina pass och PT Malou. Men jag har märkt att dessa dagarna har gjort gott för kroppen dvs att vila lite och göra något annat. Även om mina ben och rumpa är ömma. Vi tar ju alla omvägar vi kan för steg, jag har stegat mig igenom varenda parkeringsplats i Jordanien, vi har gått i massa backar och trappor utöver hotellets trappor istället för hissen. Och tro mig det känns i vaderna, baksida lår och rumpan...

Kommentarer

  1. Härligt jobbat och vi längtar efter dig i ett betydligt svalare Sverige! Kram Rebeca

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja fy fasiken vad jag fryser även om vädret i Jordanien vart väldigt blandat. Kram

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass