Fortsätt till huvudinnehåll

Fjärde gruppträffen på Itrim

Tillbaka på jobbet på riktigt efter semestern idag. Varför känns det alltid som man springer rakt in i en vägg? Mail, möten, telefonsamtal, avstämningar i ett rasande tempo. Plus att jag redan imorse kände det som att jag behöver semester efter semestern. Vi har ju inte direkt legat på latsidan och hjärnan snurrar av alla jordanska intryck. Hann även med mitt livs första besök i maskinen som klämmer ihop tuttarna så jag misströstar att de kommer återgå till tidigare format... Yisses vad det kändes men det gick ju snabbt i alla fall.

Ut och jaga steg på lunchen och efter fler möten så var det dags för fjärde gruppträffen på Itrim idag. Verkligen något jag prioriterar och jag är övertygad om att de kommer vara en del utav det som göra detta till en lyckad viktminskning. Idag var vi inte så många men nu börjar man känna igen de andra vilket är skönt tycker jag. Dagens diskussion handlade om kolhydrater och socker. Något denna bloggerskan kan en del om :-) Fast det viktigaste jag tar med mig från dessa träffarna är alla deltagares olika resor, synsätt och åsikter och jag fokuserar på att lära mig något från varje träff.

By the way invägning på Itrim idag också som alltid vid gruppträffarna. Visste ju att under Jordanien gick jag ner 1,6 kilo enligt hemmavågen. Den stämmer faktiskt hyfsat med Itrim-vågen fast man då väger sig med kläder och på kvällen. Och Itrim-vågen visade även att jag behållit all muskelmassa (YES) och gått ner 2 kilo ren fettmassa - me love!!! Vid första invägningen i början på året bestod min kroppsmassa utav 44,5% fett och nu 37,7% dvs 43,2 till 32,8 kilo fett. Tjoho!!!! En kulig detalj - idealvikt för min längd vill vågen ha till 57,7 kilo...Yeah right när jag har 51,5 kilo i muskelmassa :-) Vägde det typ i nian i grundskolan så inget jag strävar efter nu!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…