Hälsodagbok - vecka 7 - 9

Jisses vart lite sömnig i ögonen igår för att blogga - sorry :-) Skyller på jetlagen och en dålig natts sömn... För holy crap vad jag fortfarande är trött efter den intensivaste resan i mitt liv, magsjukan from hell och sedan flygturen över vattnet hem. Men bara att bita ihop och levererar på jobb fast gårdagens träning avbokade jag till förmån för TV-soffan. Tänkte det var på sin plats dock att rapportera Hälsodagboken för de senaste tre veckorna. Here we go!

Kosten
Hit och dit under Mexiko är väl enklast att säga. Vissar dagar väldans bra och andra dagar väldans mycket mindre bra. Oftast beroende på att tiderna var så otroligt varierande och en optimistisk färdledare som hade ett annat minutsystem än denna kroppen... Jag menar för mig är sen lunch kanske typ 13.30 och inte 16.30.

Sen körde jag ju en exklusiv detoxkur och rensade hela systemet i Cancun. Käkade yoghurt på längden och tvären i en vecka (fortfarande värsta suget) men sakta men säkert ha aptiten kommit tillbaka. Synd ju för nu växer portionsstorlekarna igen. Fast det är bara att fortsätta jobba på det och behålla fokus på målet!

Steg/Frisk luft
Vecka 7 fick jag ihop 10000 steg 7 utav 7 dagar trots lång flygresa och det var inga lätta steg med tanke på 2000 meters höjd och klättrande i pyramidtrappor gjorda för jättar. Vecka 8 blev det 3 dagar med 10 000 steg och 2 dagar med 6893 (60 mil i buss från tidig morgon till sen kväll tog ut sin rätt) och 8579 (innan magsjukan from hell slog till då stegräknaren fick ligga).

Och nu den senaste veckan så blev måndag/tisdag lite konstig efter som vi då flög över Atlanten och missade 7 timmar i tid (blev 9460 på båda dagarna ihop) och alla övriga dagar så visade räknare på över 10 000 steg. Så jag är helnöjd med detta efter som det inte varit lätt att få ihop stegen under resan. Har fått jaga på vid varje tillfälle!

Träning
Hann med ett PT-pass innan vi reste och ett förra torsdagen. Tuffare pass nu när jag känner mig på banan och PT-Katarina matar på med övning efter övning där jag pressas till det yttersta. Rörlighet och bålstabilitet i en salig blandning. Och den träningsvärk jag har i magen efter det senaste passet var inte nådigt. Utöver det har jag fått till ett tabata-pass i Lomma i lördags med bästa Rebeca och så söndagens crossfit-pass. Känner mig väldigt stark (om än trött) just nu så jag längtar till träningen ikväll.

Må bra
  • Kuliga PT-pass där jag utmanas både mentalt och kroppsligt
  • Sköna behandlingar på Len Hud innan vi åkte till Mexiko
  • SEMESTER om än väldigt väldigt intensiv
  • Träning med kompisen Rebeca och träning överhuvudtaget just nu!!!
  • Frisk luft - ärligt talat jag har blivit beroende
Veckans fråga
Kan matförgiftning smitta? Jag trodde att åt man något dåligt så skulle det bara ur kroppen sen var det klart. Men kan det då smitta eller har maken och jag haft en annan variant? Fattar ju att vi levt tätt in på dvs samma toalett etc men jag trodde i min enfald att magsjuka pga dålig mat inte smittade. Vet du?

Nästa vecka
Eller ja denna veckan egentligen... Denna veckan är hyfsat lugn medans nästa vecka verkligen är fullt ös. Så nu tänkte jag fokusera på min sömn och återhämtning. Plus att verkligen komma igång med träningen igen. Till exempel tillbringas ju hela lördagen på Gerdahallen och Inspirationsdagen!

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass