Inspiration på Gerdahallen

Uppe med tuppen igår eller ja okej då 07.00 för att Gerdahallens Inspirationsdag stod ju på agendan. Efter en dusch, på med ögonen, ägg och yoghurt i magen plus en snabb packning susade Lill-Bettan och jag in till Lund. Mötte upp kompisen Rebeca för att sedan gå upp till Gerda. Incheckade och in med allt extra i ett skåp så var vi redo för morgonsamlingen. Som tyvärr drog ut på tiden så spinningen började 10 minuter för sent. Tradigt för eftersom Carina och jag som sen skulle på crossfiten (som var överbokad så det gällde att hänga på låset) fick lämna mitt i stretchen.

Gillar inte att göra det för det stör ju och i mitt tycke är det respektlöst mot instruktören. Men okej vi var inte de enda som gjorde det but anyways... Spinningpasset var ett helt okej pass. Kändes liksom inte så event-extra om ni förstår utan mer ett spinningpass jag kunde ha gått på en torsdag. Men det var gött att vara tillbaka på cykeln och känna att benen kunde trappa på. Svetten lackade och jag kände mig stark. Dock är inte rumpan lika glad...

Som skrivet stod sedan crossfit på agendan. I början av registeringen så var det bara ett pass som blev överbokat (hur det nu går till...) så de hade lagt in två pass till. Dock gör man ju ett val per "tidslucka" och då är det inte så himla lätt att byta sen för då missar man ju något annat man ville gå på. Därför höll jag kvar vid mitt val. Vet inte om det var ett big mistake för typ 40 personer på ett sådant pass funkar bara inte. Mycket dötid då man bara fick vänta på sin tur. Plus jag kan tycka att lägg in toes to bar i ett crossfitpass för de som är nyfikna är helt fel plus när det bara finns 6 platser vid räcket...

Vi fick heller ingen hjälp att skala övningarna så tur att man själv är van vid det. Fick tom hjälpa några andra tjejer med det. Fast min största irritation är kettlebellssvingen - nej nacken ska vara i neutral position och nej man ska inte översträcka den genom att stirra rakt fram eller uppåt! Dock det som irriterar mig mest är att jag ifrågasätter mig själv. Framför mig stod 2 muskulösa grabbar som kunde göra den ena övningen efter den andra och som instruerar i crossfit. Och då helt plötsligt ifrågasätter jag mina egna kunskaper bara för att jag inte känner mig säker i min kropp.

Jensen skärpning du kan minst lika mycket och du har dina utbildningar i bagaget. Så bara för att du inte kan göra en burpee perfekt betyder inte att du inte vet hur man ska svinga en bell!!! Plus att jag har nog mer förståelse än de flesta instruktörer hur kroppen funkar och hur man ska anpassa övningar efter förmåga. Det är ju något jag gör dagligen. Men jag ska avsluta med att säga att det var riktigt kul när vi väl kom igång med WODen. Carina och jag kämpade på som tusan och fick till ett riktigt bra träningspass.

Näst på schemat var lite vila eller ja det kallas föreläsning. Temat var "Mind force - träna sinnet och hitta mer kraft". Den var inte dålig men jag hade helt andra förväntningar tror jag. Jag trodde det skulle vara mer praktiskt och mer mental träningstips. Istället var det mer teoretiskt men jag fick med mig en bra andningsövning så hey jag lärde mig något! Efter det lunch och lite välbehövlig vila. Plus uppfräschning med en "kattatvätt", roll-on och lite nya träningskläder. Much needed :-)

Då kom faktiskt de två bästa passen utifrån instruktörer och full fart. Först ut var Muskel-explosion med Oscar Jöback. Yikes vilket pass och vilken energi. Efter uppvärmning så var det fullt ös och mycket intervaller. Det bästa med detta passet var att det var väl uppbyggt med bra uppvärmning, olika övningar som utmanade och en stretch på slutet. Plus en peppande instruktör. Mest imponerad var dock Oscars kroppskontroll och hur högt han kunde hopp bara så där. Jag menar en annan är ju nöjd om fötterna lyfter en centimeter från golvet...

Sista passet för dagen vart box... Rebeca och jag som skulle köra det passet undrade i all stillhet hur fasiken vi skulle peppa upp oss till detta :-) Åter igen en jätteduktig instruktör i form utav Magnus Olsson från Lunds MMA. Vi började med en massa löpning i stora salen. Min häl var ju lagom glad på mig efter dagens övningar så jag tog det lugnt. Men jag gav mig inte utan joggade på. Efter det på med handskarna. Alltså jag tycker det är himla kul med boxning att då slå menar jag. Men att hålla mittsarna när någon annan ska slå är inte lika kul. Största anledningen är att det är tufft för armarna. Det gör jätteont i handleder, underarmarna, armbågarna och axlarna.

Hur kommer man undan det? Är det bara att härda ut för att bli starkare? För det är ju kul annars! Sen hjälpte det ju inte att min partner Rebeca är urstark och skulle kunna knocka vem som med sin höger. Försökte få henne värvad av Magnus men hon bangade ur :-) Fast det bra:iga är att det släpper i armarna en stund efter passet så det är ju ingen långvarig smärta. Efter olika slagserier så avslutades passet med olika övningar i tabata-style. Fy fasiken då vart kroppen slut och jag varierade övningarna lite för burpees för typ tredje gången för dagen orkade jag bara inte!

Egen stretch på det och dagens äventyr vart över. Ombyte och packning av alla saker som skulle hem skedde lite grann i slow motion. Likaså promenaden genom Lund till garaget och Lill-Bettan. Köpte med mig lösgodis hem och maken hämtade pizza. Slängde mig i soffan helt utmattad. Tyvärr fick jag värsta magknipet så det blev inte så mycket av pizza, godis och mys. Utan mer skräckslagen bloggerska som vart övertygad om att nu var magsjukan här igen. Yikes vad magen gjorde ont och det kändes som toastolen skulle bli min bästis igen.

Gick och la mig typ under omröstningen av Mellon efter ha lidit i soffan i några timmar. Lyckades somna men har sovit jätteoroligt. Magen har ömmat som tusan. Har haft gaser som tusan och sura uppstötningar. Efter ett toabesök kl 07 imorse då number two levererades så släppte det (I know too much info :-) ). Hungrig som tusan åt jag lite yoghurt och gick tillbaka till sängen. Vaknade 10 och känner mig i mycket bättre form. Magen är lite öm så jag avbokade dagens crossfit-pass. Annars känns kroppen överraskande stark förutom en rumpa som helst inte vill se en cykelsadel på några dagar...

Här kommer lite bilder från under dagen. En del har ni kanske redan sett på Instagram eller Facebook men here we go!

Packningen och nä jag hade inte glömt något.

Bandet på som man är incheckad och framför allt får mat senare. 

 Spinning-time!

Glad Jensen redo att starta dagen på cykeln!

Crossfit-passet där vi fick vänta på vår tur att fixa toes to bar... 

Dagens WOD som bestod utav 2 minuter av vardera thrusters med stång, toes to bar (v-ups för mig), kb-svingar, overhead utfall och till sist burpees to plate. Gjordes i team två och två.

Föreläsning med Ulrica NorbergDagens lunch som blev kycklingsallad och grov surdegsbulle!

Muskel-explosion med Oscar! 

Redo för dagens sista pass... 

Nöjda tjejer efter en fullmatad dag! 

Kommentarer

 1. Tack Super Tina för en kanon bra dag! Å du hade också allt en stark höger ;)
  Kram Rebeca

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detsamma! Så glad att du följde med för det blir ju kuligare då!!! Haha ja kanske om jag skärper mig och slutar fjanta runt :-) Kram!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass