Klumpedunsen...

Haha ni skulle sett mig imorse under PT-passet. Många nya övningar och jag kände mig inte så smidig och graciös precis. De sista gångerna har det ändå känt som nu börjar jag få koll och kunnat fira många framsteg. Nähä då helt plötsligt ändras konceptet... Jo vart svaret från PT-Katarina att nu börjar du få så bra rörlighet i höfterna att det är dags för baksida lår. Och där är rörligheten lika med noll kan jag säga er :-(

Fast det kändes som det gjorde nytta även om jag kände mig som en klumpeduns. Så nu är fokusen på baksida lår och bålstyrka/stabilitet. Och de där nya övningarna vart rätt kuliga för jag kunde riktigt känna bålen jobba. Har undanbett mig plankor och sådant för jag tycker det är så förbaskat tråkigt. De utmaningarna PT-Katarina plockat fram är mycket kuligare!

Varför? Dels så händer något dvs jag måste koppla in bålen i olika rörelser där jag samtidigt öva på rörligheten i ett flow. Jag känner att jag får bättre kontakt och fattar konceptet liksom. Likaså att jag får bättre kroppsuppfattning. Plus är att jag inte blir uttråkad och ger upp samt att jag får utmana huvudet lite för mig i läskiga positioner. Till exempel att luta mig på svanskotan eller knäna eller luta mig bakåt över huvudtaget...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass